Runda broj pet AdmiralBet ABA lige biće vreme za odmeravanje snage između zagrebačke Cibone i Borca Mozzart (petak, 18:00).

Iza Čačana je vrlo neprijatna utakmica kod kuće sa Zadrom. Naime, nakon ogromne borbe i jednog produžetka, tim Marka Marinovića je poražen u dramatičnoj završnici (91:93).

Aleksa Novaković, najefikasniji košarkaš domaćina na pomenutom duelu, u kratkim crtama se osvrnuo na meč sa Zadranima.

,,U utakmici koju smo igrali protiv Zadra nismo imali sreće, ali ni iskustva da je završimo u svoju korist. Ali bez obzira što smo poraženi, moramo da izvučemo pouke i da ispravimo greške koje su nas koštale pozitivnog rezultata“, rekao je krilni igrač Čačana.

Što se tiče sledećeg rivala…

,,Cibona je solidno krenula sezonu sa dve pobede. Ekipa iz Zagreba je pokazala da je svaki tabor u ABA ligi nezgodan na svoj način i da može svakog da pobedi. Ovo je sport, a Cibona je uspela da izvuče dve pobede iz četiri utakmice, što je malo ko mogao da očekuje. Ali naš naredni domaćin je pokazao da su čuda u košarci itekako moguća, tako da je sve prijatno iznenadio“, dodao je Aleksa Novaković.

Okršaj u ,,Draženovom domu“ biće prilika da Borac Mozzart pokuša da ostvari prvi trijumf u regionalnom takmičenju.

,,Imamo dovoljno vremena da analiziramo prethodni meč, skautiramo sledećeg protivnika i pripremimo se za novi izazov. Iako će protivnik želeti da upiše novu pobedu, verujem da postoji šansa da ostvarimo prvi trijumf u ABA ligi“, smatra Novaković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography