U okviru runde broj 21 po drugi put u tekućoj sezoni međusobni duel će odigrati Krka i Borac. Jedina razlika u odnosu na prvi okršaj jeste što će ovaj biti realizovan u Novom Mestu (ponedeljak, 18 časova).

Aleksa Novaković naglašava koliko važan period predstoji taboru iz Čačka.

,,Pred nama je nešto više od mesec dana ABA sezone. U tom periodu odigraćemo nekoliko utakmica, gde će svaka biti veoma važna. Verujem da gotovo svaku možemo dobiti, jer je svaka pobeda zlata vredna u ovom trenutku. Siguran sam da ćemo u svaku utakmicu ući maksimalno motivisani i sa željom da pobedimo. To je potrebno jer silno želimo da ostanemo u ABA ligi. Svim snagama ćemo se potruditi da izbegnemo pretposlednje mesto“, rekao je Novaković.

Krilni igrač Borca ističe značaj utakmice u Novom Mestu.

,,Očekuje nas jedna veoma bitna, da ne preteram možda i najbitnija utakmica u sezoni. Biće veoma teško da ostvarimo pobedu. Međutim, veliki sam optimista, jer smatram da smo sposobni za trijumf“, kazao je Novaković.

Što se tiče Krke, reč je o poštovanja vrednom rivalu.

,,Krka igra ABA ligu već nekoliko godina. U svom rosteru ima igrače koji znaju kako je igrati regionalno takmičenje, a ima i par novih imena. Dobar deo košarkaša ima znanje i iskustvo, pa će nam zbog toga biti veoma teško. Što se nas tiče, mi smo mlada i neiskusna ekipa za ovaj nivo košarke“, zastao je Novaković, a zatim još dodao.

,,Bez obzira na sve što sam rekao, ipak vidim šansu i verujem da možemo u ponedeljak da dobijemo utakmicu. Na nama je da uđemo u duel što je moguće agresivnije, a onda će sve biti realno, pa i pobeda“, zaključio je Aleksa Novaković.

Piše: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski