U sastavu 10. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart krenuće put juga, gde će u Skoplju imati priliku da po prvi put u regionalnom takmičenju ogledaju veštinu sa domaćim MZT Skopljem (subota, 16:00, Arena sport 3 premium).

Aleksa Novaković, košarkaš čačanske ekipe, bacio je pogled unazad na meč sa Megom MIS.

,,Uzimajući u obzir da je došlo do promene trenera, pokušali smo da promenimo igru i ostvarimo novu pobedu. I pokazali smo reakciju u odbrani i napadu, ali to još uvek nije dovoljno. Rezultat je, naravno, mogao biti bolji, ali drago mi je da smo pokazali poboljšanje. Ali slede nam još važnije utakmice, u kojima ćemo, siguran sam, biti znatno bolji“, rekao je Novaković.

Priliku da ostvari drugi trijumf u sezoni Borac Mozzart će imati upravo protiv Makedonaca, koji se takođe nalaze u donjem delu tabele.

,,Pred nama je jedna od najvažnijih utakmica u prvom delu sezone, a ako ne i u čitavoj. MZT je ekipa sa kojom ćemo se nadmetati za opstanak u ABA ligi. Ne smemo da dovodimo u pitanje važnost narednog susreta“, smatra igrač čačanskog tima.

Zbog važnosti duela, Borac Mozzart se temeljno pripremio za izazov.

,,Vremena je bilo dovoljno da se spremimo za okršaj. Doduše, još uvek se navikavamo na novi sistem rada i pravila. Ali siguran sam da ćemo biti spremniji nego u utakmici sa Megom, tako da imamo razloga da se nadamo pozitivnom rezultatu”, kazao je Novaković.

Što se tiče sastava iz Skoplja…

,,,MZT je sklopio tim za poštovanje. Pokazao je da ume da igra dobro, kao recimo u utakmicama protiv Igokee i FMP-a. Zbog toga ne smemo da se opustimo tokom čitavih 40 minuta. Nema sumnje, meč će biti veoma težak“, dodao je Aleksa Novaković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography