Prvi meč 17. kola AdmiralBet ABA lige biće odigran u Zadru, gde će istoimena ekipa dočekati tabor Borca Mozzart (petak, 18:00, Arena sport 1).

Aleksa Novaković, krilni igrač Borca Mozzart, naglašava kakvu važnost ima pobeda u minulom kolu protiv Igokee m:tel.

,,Mnogo bitna pobeda je iza nas, jer je svaka utakmica do kraja sezone pitanje života i smrti. Moram da naglasim da su odbrana i agresivnost po čitavom terenu bili na visokom nivou. Nadam se da ćemo takav model igre preneti i na meč u Zadru“, rekao je Novaković.

U sledećem izazovu Čačani će naspram sebe imati izuzetno kvalitetan tim Zadra, koji je ove sezone sve iznenadio svojm dobrim partijama.

,,Zadar je ozbiljna ekipa, jako je nezgodan za svakog protivnika, što je nekoliko puta dokazao tokom sezone. Ima veličinu, svih pet igrača na terenu je spremno da pokrije sve u fazi odbrane. Teško je napasti igrače Zadra, ali isto tako i čuvati ih. U svom timu naredni protivnik ima Luku Božića, statistički gledano možda i najboljeg igrača ABA lige“, dodao je krilni košarkaš.

Vreme koje je imao na raspolaganju Borac Mozzart je upotrebio na temeljnu pripremu.

,,Uspeli smo da se odmorimo od meča sa Igokeom, barem koliko je to bilo moguće, a već u ponedeljak smo krenuli da spremamo taktiku za Zadar. Napravili smo dobru pripremu, a ostaje nam da to prenesemo na teren“, istakao je Novaković.

Na poslednjih nekoliko utakmica Aleksa Novaković nije bio u timu zbog povrede. Ista je sada prošlost, tako da on može da bude od pomoći timu.

,,Relativno skoro sam počeo da treniram sa ekipom. Dobro se osećam što sam posle nekog vremena na parketu i jedva čekam da pomognem saigračima. Naravno, iskreno se nadam da će me povrede zaobići do kraja sezone“, završio je Aleksa Novaković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography