U 12. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart imaće do sada najteži ispit u sezoni. Naime, moraće da otputuju u prestonicu Srbije, gde će ih dočekati igrači Crvene zvezde mts (nedelja, 14:30, Arena sport 1 premium).

Aleksa Novaković, krilni igrač čačanskog tima, ističe važnost pobeda u susretima sa MZT-om i Splitom.

,,Vrlo bitne pobede su iza nas, protiv direktnih konkurenata. Takođe, važne su i zbog toga što smo nedavno promenili trenera, tako da je puno novih stvari i detalja u timu. Pobede znače i zbog samopouzdanja, jer ćemo sigurno bolje igrati u nastavku sezone“, rekao je Novaković.

Red je podsetiti da je upravo Aleksa Novaković bio junak Čačana u minulom kolu, jer je njegov pogodak za tri doneo timu novu pobedu, treću u sezoni.

,,Moram da priznam da niko nije verovao da ćemo pobediti, bili smo na korak od poraza. A i sam način na koji smo slavili je nesvakidašnji. U svakom slučaju, utakmica sa Splitom će mi ostati u lepom sećanju“, dodao je prvotimac Borca Mozzart.

Što se tiče ekipe Crvene zvezde mts, igrač Čačana smatra da ne treba trošiti puno reči kako bi se dokazalo kakav je silan protivnik crveno-beli tim.

,,Svi znaju ko je Crvena zvezda. Želimo da odemo u Beograd i vidimo gde se trenutno nalazimo u odnosu na jednu od najdominantnijih ekipa na celom Balkanu. Nema sumnje, biće to utakmica u kojoj ćemo uživati, a nadam se nešto i naučiti“, kazao je Novaković.

Naravno, Borac Mozzart neće ići u Beograd uplašen, već željan da pokaže koliko zna i ume protiv jednog od učesnika Evrolige.

,,Zadar je pokazao da nije nemoguće igrati dobro protiv Crvene zvezde. Nama ostaje da damo sve od sebe i da svih 40 minuta odgovorimo na agresivnost domaćina. Želimo da pokušamo da ispariramo Crvenoj zvezdi u svim parametrima“, završio je Aleksa Novaković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography