Da je Borac prošle sezone napravio ogroman uspeh, istorijski, svi su jednoglasni. Činjenica da će Čačak imati svog predstavnika u elitnom takmičenju bivše Jugoslavije može biti od koristi ne samo Borcu, već i ostalim timovima u gradu na Moravi. Naime, jedan od od načina da se košarka u Čačku podigne na još viši nivo jeste međusobna saradnja svih košarkaških klubova, a na berićet i zadovoljstvo svih košarkaških rabotnika.

Sa izrečenim je saglasan i Aleksandar Bjelić, strateg Železničara.

,,Planiramo saradnju pre svega sa KK Borac, kao lokomotivom čačanske košarke, ali svakako i sa ostalim timovima. Ovaj rang takmičenja i nivo rada u Železničaru treba da bude odskočna daska za mnoge igrače kako bi u skorijem periodu bili osposobljeni da odgovore na sve zahteve koje iziskuje igranje u najvišem rangu, gde nastupa Borac”, smatra Bjelić.

On veruje da Železničar može biti dobra sredina za afirmaciju mladih košarkaša.

,,Veoma je važno da Železničar svojim kapacitetima i infrastrukturom u svakom segmentu podigne nivo rada i organizacionih mogućnosti tako što će se osloniti na Borac, kako bi i Borac imao koristi u kasnijem periodu. Suština je da određeni broj igrača prilikom izlaska iz Borca ne mogu motorički, antropometrijski, tehnički, a ni taktički da zadovolje ambicije i kvalitet igranja u višem rangu. Zato je neophodno deci u Čačku omogućiti postepeni razvoj i sazrevanje”, zastao je Bjelić, a zatim nastavio:

,,Dobro je kada su oni ovde, u Čačku, a ne u nekim drugim sredinama, jer su ovde na oku. Recimo, prepodne treniraju sa Borcem, a popodne treniraju ili igraju za Železničar. Mislim da je to jedini model da se skrati njihov period sazrevanja kako bi oni što pre mogli da obuku dres prvog tima Borca“, rekao je trener Železničara.

Poput mnogih košarkaških radnika, i bivši trener prvog tima, saradnik u stručnom štabu i stateg mlađih kategorija u Borcu, sa kojima je beležio zapažene uspehe i osvajao medalje, ne krije zadovoljstvo zbog uspeha crveno-belog tabora.

,,Moram da izrazim ogromno zadovoljstvo i da uputim čestitke svim ljudima u klubu, od direktora Marka Ivanovića, pa do celokupnog stručnog štaba na čelu sa Markom Marinovićem. Borac, odnosno Čačak kao grad košarke, apsolutno zaslužuje tim u najvišem rangu takmičenja. Posle dosta godina ostvaren je jedan izvanredan rezultat i ubeđen sam da će Borac uspeti u budućnosti da zadrži mesto u ABA ligi, ali i da napravi iskorak više i da postane stalan član gornjeg dela tabele. To kažem jer verujem u rad gore navedenih ljudi”, zaključio je Aleksandar Bjelić.

Piše: Nikola Minović

Foto: Đurđe Mečanin