Košarkaši Borca nisu sebi dopustili luksuz da drugi put zaredom budu poraženi. Ovog puta, četa Marka Marinovića je opravdala ulogu favorita, jer je na gostovanju u Aleksincu savladala domaći Napredak rezultatom 70:87 (21:24; 12:22; 17:17; 20:24).

Domaćin je bolje otvario meč, pa je već od starta uspeo da stekne vođstvo, doduše neznatno. Na drugoj strani samo je Majstorović bio kadar da odgovori rivalu, pa je uspeo da ubaci pet vezanih poena. Nedugo zatim, posao je nastavio Nerandžić, čiji su koševi doneli Borcu prednost (8:10). U nastavku duela i ostali igrači iz Čačka su oslobodili ruku, naročito u šutu za tri, pa je razlika dodatno porasla u korist gostiju. Međutim, domaćin se nije dao, već je uspeo da do isteka prvog kvartala smanji zaostatak na svega tri poena.

Drugi deo igre otvorio je Gavrilović pogotkom za tri, nastavljajući tako dobro šutersko veče svog tima van linije 6,75. U nastavku je Borac polako, ali sigurno, povećavao svoj suficit, pa je nakon pogotka Čarapića sa linije slobodnih bacanja otišao na plus 18 (28:46). Već polovinom drugog kvartala gosti su uspostavili kontrolu susreta, koju nisu ispustili do odlaska na veliki odmor.

Pošto je sudija označio početak drugog poluvremena, Napredak je svim silama pokušavao da smanji zaostatak i učini tako meč neizvesnijim i zanimljivijim. Međutim, iskusna i kvalitetna ekipa kakva je Borac nije dozvolila sebi da prokocka solidan suficit iz prvih 20 minuta duela. Štaviše, polovinom četvrte četvrtine gosti su trojkom Kočovića pobegli na +24 (59:83). Sve vreme su Čačani držali Napredak na dvocifrenom rastojanju, tako da domaćin nije tu imao čemu da se nada. Zbog svega izrečenog, Borac se potpuno zasluženo vratio sa puta iz Aleksinca sa dva važna boda.

Kod pobedničkog sastava najbolji je bio Kočović, koji je postigao 17 poena. Sledio ga je Nerandžić sa 14, dok je Džons ubacio 12 koševa. U domaćem sastavu istakao se Gašić sa 14 poena.

U narednom kolu KLS lige košarkaši Borca će na parketu dvorane kraj Morave ugostiti stare znance, ekipu Vršca. Taj meč će biti odigran u petak 21. februara, a početak je u 19 časova.

Napredak: Ilkić 4, Gašić 14, N. Raičević 9, Mikavica 2, Petrović, D. Raičević 12, Bogavac 3, Stanković 5, Ognjenović 9, Milojević 5, Milinčić, Karalić 7.

Borac: Alikadić 6, Popović 2, Đoković, Bumbić, Miletić 6, Gavrilović 9, Majstorović 5, Kočović 17, Nerandžić 14, Džons 12, Todorović 8, Čarapić 8.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča