U okviru 4. kola ABA 2 lige ekipa Borca putuje u Skoplje, gde će snagu odmeriti sa MZT-om (sreda, 18 časova).

Od kada je Marko Marinović preuzeo kormilo Borca, čačanski tim je iz svog rečnika izbrisao termin poraz. Ekipa iz grada na Moravi je u dosadašnjem delu sezone ostvarila šest pobeda, što uz 12 trijumfa u pripremama čini skor od 18 vezanih pozitivnih rezultata. Marinović i njegov stručni štab su prosto preporodili Borac u ekipu koja svojim rivalima deli košarkaške lekcije, kako u Srbiji, tako i regionu.

Sledeći na redu je susret sa MZT-om, ekipom koja može da se, baš poput Borca, diči dosadašnjim partijama u ABA 2 ligi. Biće to najveći izazov za Čačane u dosadašnjem delu sezone. MZT je tim koji slovi za najozbiljnijeg kandidata za osvajanje regionalnog takmičenja. To je potvrdio u dosadašnjem delu lige, gde je u tri meča ostvario isti broj pobeda, i to prilično ubedljivih. Iz navedenog sledi zaključak da je pred Borcem silan izazov. Ipak, ukoliko Čačani budu na nivou nekih prethodnih mečeva, sve je moguće.

Trener Borca Marko Marinović smatra da će u Skoplju biti odigrana dobra košarkaška utakmica između jedine dve neporažene ekipe.

,,Primarni cilj za ovu sezonu je da pobedimo sve utakmice kod kuće, a da preko KLS-a obezbedimo ABA 2 i sledeće sezone. Ipak, ne smemo zapostaviti ni gostovanja u regionu. Sledi nam utakmica protiv MZT-a, za koju se vredno spremamo. Oni imaju tri pobede, kao i mi, i biće ovo meč neporaženih timova. Sigurno je da MZT ima ambicije da se vrati u ABA 1, a mi opet imamo svoje ambicije, tako da, sve u svemu, očekujem dobru utakmicu. Nama je najbitnije da se igrači oporave od napornih duela koji su iza nas”, rekao je mladi stručnjak.

Kormilar Čačana ima samo reči hvale za protivnički tim.

,,Znamo da MZT ima dosta iskusnih igrača. Pomenuću samo strance Omota i Hindsa, kao i Makedonca Stojanovskog, košarkaše koji su, barem za sada, iskočili u prvi plan. U dosadašnjem delu ABA 2 lige MVP igrači bili su iz MZT-a, što jasno govori da je to ekipa sa izuzetnim individualnim kvalitetom”.

Bez obzira na sve, Marinović poručuje:

,,Sigurno je da MZT očekuje pobedu, ali mi nećemo dozvoliti da to uradi tako lako”, dodao je trener Borca.

Krilni igrač Borca Matija Popović naglašava da je veliki izazov pred ekipom iz grada na Moravi.

,,Pred našim timom je izuzetno zahtevno gostovanje u Skoplju. Reč je o iskusnom sastavu, koji u svojim redovima ima nekoliko sjajnih pojedinaca. O tome govori i to što su samo košarkaši MZT-a u dosadašnjem delu lige poneli laskavu titulu MVP igrača kola. Taj podatak, kao i da se meč igra u Skoplju, daju dobru dozu samopouzdanja našem rivalu”.

Ipak, Popović je optimista.

,,Sigurno je da ne idemo na dalek put do Skoplja kako bismo odmah podigli belu zastavu. Borićemo se svih 40 minuta, a da li će to biti dovoljno, ostaje da se vidi u sredu veče. Svesni smo da je ovo duel za prvu poziciju na tabeli, tako da moramo da opravdamo renome meča. Sve u svemu, verujem da nismo bez šansi u glavnom gradu Severne Makedonije”, zaključio je Popović.

Nikola Minović/KK Borac