U okviru 12. kola Triglav kadetske lige Srbije tim koji sa klupe predvodi Vladimir Zlatanović dočekao je u Dvorani kraj Morave komšije iz Kraljeva, ekipu Sloge. Kada je semafor označio kraj susreta, rezultat je bio u korist domaćina, a glasio je 67:51 (18:7; 17:11; 16:21; 16:12).

Utakmicu je bolje otvorio domaćin, koji je uspeo da veže pet poena. Nije prošlo dugo, a Sloga je odgovorila istom merom, pa se sve vratilo na početak. U periodu koji je usledio timovi su vezali nekoliko promašaja, tako da se rezultat nije menjao. Ali onda je Borac dodao gas, pa je do kraja početnog kvartala došao do prve opipljive dvocifrene prednosti (18:7).

Početkom drugog dela duela Sloga je ulagala trud kako bi uhvatila priključak za rivalom. Ali je Borac uspevao da drži goste na pristojom odstojanju, koje je mahom iznosilo 10 poena. Međutim, vremenom su Čačani dodatno učvrstili svoju poziciju, tako da nije bilo prostora za neku promenu. Štaviše, Borac je pred odlazak na veliki odmor dodatno povećao svoj kapital, a zaustavio se na plus 17 (35:19).

Kada su sudije dopustile da bude nastavljen okršaj, Sloga je na sve načine pokušavala da uhvati priključak za Borcem i tako meč učini interesantnijim i neizvesnijim. Najviše što su uspeli da priđu domaćinu bilo je minu devet (41:32). Međutim, posle toga je čačanski tim skupio svoje redove, pa je uzvratio onako kako se od njega očekuje. To je za posledicu imalo da je Borac ponovo došao do fine zalihe koševa (51:39).

Odsudni deo utakmice Borac je krenuo sa jasnom namerom da brzo stavi tačku na pitanje pobednika. S druge strane, Sloga je još uvek gajila nadu da može do egala sa favorizovanim domaćinom. Ipak, snovi su joj se brzo raspršili. Domaćin je pojačao intezitet svoje igre, pa je munjevito došao do +20 (59:39). Ako je do tada postojao i tračak sumnje da se u Čačku može desiti iznenađenje, tada je prošao. Borac je do kraja sve konce igre držao u svojim rukama, pa je posle 40 minuta igre ostvario novu, 11. pobedu u sezoni.

Najbolji pojedinac u redovima Borca Mozzart bio je Andrej Bjelić sa 25 poena. Dvocifreni učinak kod domaćina imao je još samo Vasilije Stojić, koji je postigao 14 poena. Kod Sloge se istakao Andrić sa 20 poena.

Borac Mozzart: Ajdačić, Bugarčić, Dragićević 8, Erić, Ivković, Radović 6, Bjelić 25, Krunić 1, Medić 8, Petrović 2, Stojić 14, Đekić 3.

Sloga: Vučković, Andrić 20, Kostić 4, Simović 7, Dimitrijević 6, Gojković 3, Veselić, Mitrović, Vučković 6, Vasić Kovačević, Sobotović, Stojanović 5.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography