Bojan Tomašević (20 godina, 203 cm) novo je pojačanje KK Borac!

Mladi košarkaš rodom iz Crne Gore sutra će sklopiti ugovor sa klubom, koji će važiti u naredne tri godine. Inače, Tomašević igra na poziciji krilnog centra.

Novi igrač Borca je poslednje dve godine proveo u ekipi Dinamic VIP PAY. A košarkašku karijeru je započeo u ekipi OKK Montenegro iz Nikšića.

Sledeća stanica bila je Crvena zvezda mts, u koju je stigao 2015. godine. Nastupao je za mlađe kategorije beogradskog sastava, sa kojima je beležio velike uspehe, jer je osvajao kadetsko i juniorsko prvenstvo.

Godine 2019. iz crveno-belog tabora je prebačen u FMP, a u ekipi iz Železnika je upisao prve minute u seniorskom uzrastu. Upravo je iz te ekipe 11.9.2019. godine prešao u Dinamic VIP PAY, gde je igrao naredne dve sezone u ABA 2 ligi i KLS takmičenju.

Bojan Tomašević može da se pohvali i da je bio član kadetske reprezentacije Crne Gore, sa kojom je 2017. godine osvojio drugo mesto na Evropskom prvenstvu. Tada je čak izabran u grupu od najboljih pet igrača takmičenja. Takođe, dve godine kasnije je na Evropskom prvenstvu za juniore bio najbolji strelac, a upisivao je prosečno 21 poen.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Dinamic VIP PAY