U okviru 22. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca imaće priliku da po drugi put u tekućoj takmičarskoj godini odmeri snagu i košarkašku veštinu sa Krkom iz Novog Mesta (subota, 17h, dvorana kraj Morave).

Ovaj susret biće lepa prilika da se tim Marka Marinovića vrati na pobedničku stazu. Naime, u minulom kolu Borac je doživeo poraz u Zagrebu od Cibone (89:74), tako da mu je potrebno da trijumfuje, kako bi u dobrom ritmu dočekao naredne izazove.

,,Težak poraz je iza nas. Nismo bili na svom nivou, što se i videlo u toku utakmice. Daćemo sve od sebe da nam se to više ne ponovi”, rekao je Bojan Tomašević, krilni centar čačanske ekipe.

Pre toga Borac je bio u pozitivnom ritmu, pa je upisao nekoliko krucijalnih pobeda, koje će dobrano omogućiti da ostvari svoj primarni cilj.

,,Pre Cibone ostvarili smo dve veoma značajne pobede na domaćem terenu. Igrali smo kao pravi tim i uz pomoć publike izvukli ono najbolje iz nas. Mislim da posao još nije završen i da ne treba da se opustimo, nego što pre da se vratimo u pobednički ritam”, dodao je Tomašević.

Sledi okršaj sa Krkom, koju je Borac savladao u prvom delu sezone.

,,Utakmica protiv Krke neće biti nimalo laka. Tim iz Novog Mesta je jedan veoma iskusan sastav. Ima odlične šutere i uglavnom mu se igra svodi na šut za tri poena. Zbog toga smatram da uz agresivan pristup utakmici od prvog minuta, kao i podršku publike, možemo do još jedne pobede na domaćem terenu”, rekao je košarkaš Borca.

Protiv Krke biće potrebna podrška sa tribina. A klub se ponovo postarao da nagradi verne navijače.

,,Uvek očekujemo pune tribune. Publika je ta koja nam daje dodatnu energiju, tako da se nadam da će u subotu doći što više ljudi da nas podrži, pa da zajedničkim snagama zabeležimo još jedan uspeh”, kazao je Tomašević.

Bojan Tomašević je u poslednje vreme vidno podigao nivo igre.

,,Imao sam neke dobre partije u prethodnih nekoliko utakmica. Ali to ne znači da treba da se opustim, već da nastavim u tom ritmu. Moram da radim i dalje, da se još više trudim, kako bih ostao u dobrom ritmu”, završio je Bojan Tomašević.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography