Došao je trenutak da bude realizovano 21. kolo AdmiralBet ABA lige. Jedan od duela biće odigran u Baru, gde će čačanski Borac Mozzart otputovati u goste prijateljskom klubu. Dakako, reč je o Mornaru – Barsko zlato (nedelja, 19:30, Arena sport 3).

Bojan Tomašević, jedan od najefikasnijih na minulom susretu, ističe važnost pobede u prethodnoj rundi protiv Studentskog centra Derby.

,,Pobeda nad Studentskim centrom je veoma važna za našu ekipu. Bio je to dobar način da započnemo mart, mesec koji je najbitniji za klub u ovoj sezoni. Rad koji ulažemo na treninzima nam se itekako isplatio, što nas sve raduje. A nadam se da ćemo i naredni meč, ali i sve koji dolaze, odigrati na isti način“, rekao je košarkaš Borca Mozzart.

Sledi meč u Crnoj Gori, a eventualna pobeda bi puno značila Čačanima u borbi za opstanak.

,,Ne moram da trošim reči kako bih objasnio koliko bi nam značila eventualna pobeda protiv Mornara. Doduše, naš naredni rival ima drugačiju ekipu u odnosu na prethodni susret koji smo igrali u Čačku. Neki igrači su otišli iz tima, ali na njihovo mesto su došli novi košarkaši. Mornaru treba pobeda, baš kao i nama, tako da će utakmica biti od ogromne važnosti za oba sastava“, dodao je igrač Borca Mozzart.

Naravno, posao neće biti lak, jer je Mornar – Barsko zlato ozbiljan tim, iako stanje na tabeli to ne pokazuje. Ali Borac Mozzart ima spremnu taktiku!

,,Po završetku utakmice sa Studentskim centrom smo krenuli pripremu duela sa Mornarom. Odrađeni su skauting i smišljena je taktika, a vreme koje imamo na raspolaganju ćemo iskoristi da se još malo spremimo. Odradićemo nekoliko treninga u Baru, jer želimo da se naviknemo na lokalne koševe. Sve u svemu, verujem da možemo da napravimo pozitivan rezultat na gostovanju“, završio je Bojan Tomašević.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography