KK Borac započeo je sa sklapanjem tima za narednu sezonu, u kojoj će po drugi put u svojoj prebogatoj istoriji učestvovati u ABA ligi. A prvo pojačanje ovog leta je niko drugi do Marko Pecarski, doskorašnji član FMP-a. On je potpisao jednogodišnji ugovor sa timom iz grada na Moravi.

Mladi centar je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijih igrača u Srbiji, ali i čitavoj Evropi. On je pre dve godine bio najbolji strelac Svetskog prvenstva u Heraklionu, kao i MVP Evropskog prvenstva u Rigi godinu dana ranije.

Posle sjajne prošle sezone Pecarski je odlučio da nastavi karijeru u čačanskom Borcu. Iako je imao ponude iz Grčke, Nemačke i još nekih klubova iz ABA lige, on je odlučio da stavi paraf na ugovor sa Čačanima.

Inače, Pecarski je drugo pojačanje Borca, računajući naravno Lautara Lopeza, koji je u klub stigao pred početak prošlogodišnje Superlige. To je istakao i predsednik KK Borac Predrag Peca Pantović.

,,Dolazak Marka Pecarskog u Borac predstavlja drugo pojačanje po redu. Da podsetim, pred početak Superlige kod nas je stigao Lautaro Lopez, odlični plejmejker. Hteli smo da ga proverimo i uverimo se kakav kvalitet poseduje. On se dopao stručnom štabu, tako da smo produžili saradnju na još godinu dana“, izjavio je Pantović.

Nema sumnje, dolazak Pecarskog predstavlja silno pojačanje za crveno-beli sastav iz grada na Moravi.

,,Pecarski će, nema sumnje, predstavljati bitan šraf u budućem timu Borca. Želimo da dokažemo da smo sposobni da stvaramo igrače reprezentativnog kalibra. Pecarski je već bio u nacionalnoj selekciji, a nadam se da će ponovo biti. Imali smo veliku želju da ga dovedemo u svoje redove. Iz našeg ugla gledano, on je najbolji izbor. Imamo cilj da sklopimo respektabilan tim za ABA ligu“, dodao je Predrag Pantović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: FMP