Košarkaši Borca i FMP-a po drugi put u kratkom vremenskom intervalu izašli su na megdan jedni drugima. Prvi okršaj ova dva abaligaša u Novoj Varoši okončan je pobedom tima trenera Vladimira Jovanovića, koji je slavio rezultatom 84:74.

Međutim, četa Marka Marinovića se revanširala rivalu na više nego adekvatan način. Naime, tim iz grada na Moravi deklasirao je FMP, i to u Železniku, a rezultat na kraju meča je glasio 83:112 (24:23; 14:35; 25:29; 20:25).

Samo u uvodnom kvartalu susreta domaćin je uspeo da odgovori Borcu na adekvatan način i da taj deo igre završi u svoju korist.

Međutim, već u drugom delu krenula je košarkaška rapsodija u režiji Čačana. Tim Marka Marinovića ubacio je FMP-u neverovatnih 35 poena, dok je primio svega 14. Kako se na kraju ispostavilo, razlika napravljena u tom periodu bila je ključna za veliki uspeh Borca.

I u nastavku meča Borac je bio mnogo bolji takmičar od domaćina, koji nikako nije uspeo da se oporavi od šoka koji je doživeo u drugoj četvrtini. Na kraju susreta, gosti iz Čačka uspeli su više nego ubedljivo da pobede favorizovanog protivnika i da se kući vrate osokoljeni velikim trijumfom u Železniku.

Ovaj dobar rezultat ostvaren u Beogradu će, bez ikakve sumnje, pozitivno uticati na elan Čačana u nastavku priprema.

Najbolji pojedinac u dresu Borca bio je kapiten Čarapić sa 19 poena. Sledili su ga sa dvocifrenim učinkom Tornton sa 14, Kočović i Nerandžić sa po 13, Novaković je ubacio 12, dok je Miletić dodao 11. U pobedničkom taboru istakao se Đorđević sa 18 poena.

Naredni okršaj četa iz Čačka takođe će odigrati u prestonici, samo što će sledeći protivnik biti crno-bela ekipa Vlade Šćepanovića. Susret Partizana i Borca zakazan je za subotu 12. septembra, a početak okršaja biće naknadno određen.

FMP: Nenadić 11, Čović 5, Vasić, Pecarski 16, Radonjić 5, Simović, Pažin 2, Radovanović 5, Lešić 14, Šešljija, Jaramaz 3, Nemanja Popović, Ulubi 4, Nikola Popović, Đorđević 18.

Borac: Novaković 12, Đoković 5, Miletić 11, Gavrilović 9, Tornton 14, Kočović 13, Nerandžić 13, Karapandžić 3, Džons 6, Todorović 7, Čarapić 19.

Piše: Nikola Minović

Foto: KK Borac