Tabor iz grada na Moravi uveliko se priprema za predstojeću sezonu, debitantsku u ABA ligi. U skladu sa tim, za naredni period zakazano je šest pripremnih utakmica, a prva u nizu biće protiv starog znanca iz KLS-a, ekipe Vojvodine (sreda, 18 časova).

Razume se, prisustvo publike na ovom pripremnom meču neće biti dozvoljeno, a iz svima dobro poznatih razloga.

Crveno-beli tim već je imao jedan pripremni meč. Nedavno je u Novoj Varoši Borac istupio na megdan FMP-u. Iz tog okršaja kao pobednik je izašla ekipa iz Železnika, koja je slavila rezultatom 84:74.

Strateg Marko Marinović veruje da će se Borac protiv Vojvodine pokazati u boljem svetlu nego u prvom pripremnom meču protiv FMP-a.

,,Utakmica protiv Vojvodine biće prva koju ćemo igrati na parketu dvorane kraj Morave. Očekujem dobru igru svoje ekipe, bolju nego što je to bio slučaj protiv FMP-a. Razume se, nadam se da će doći do napretka u našoj igri”, rekao je trener Čačana.

Borac se u prethodnim danima dobrano pojačao na spoljnim pozicijama. Da podsetimo, roster Čačana bogatiji je za dva igrača, Aleksu Novakovića i Derika Torntona. Novaković je već neko vreme u timu i polako se privikava na sistem rada trenera Marinovića.

,,Za Aleksu Novakovića mogu da kažem da o njemu znamo gotovo sve na igračkom planu. Prošle godine smo igrali protiv njega dok je nosio dres Novog Pazara. Ove sezone smo ga doveli da nam pomogne u nastojanju da dođemo do dobrog rezultata u ABA ligi. Verujem da je on odlično rešenje za spoljne pozicije, zato i jeste u Borcu”, dodao je kormilar Borca.

Što se tiče Torntona, on je u ponedeljak imao prvi trening, tako da tek predstoji period njegovog privikavanja na novi klub, grad, zemlju…

,,Derik Tornton je igrač koji dolazi sa koledža, ovo će mu biti ruki sezona. Kao  Novaković, i Tornton je doveden kako bi dao svoj doprinos u nastojanjima kluba da odigra najbolje moguće u narednoj sezoni. Mislim da će u Borcu imati dobru šansu da pokaže šta zna, a takođe da igra na najvišem mogućem nivou u ABA ligi, koja je zaista kvalitetno takmičenje. Naravno, tek ćemo imati priliku da vidimo šta će Tornton da nam donese. On je prethodnih dana završavao obaveze oko testiranja i tek je u ponedeljak odradio prvi trening u Borcu. Ipak, do početka lige ima sasvim dovoljno vremena”, završio je Marko Marinović.

Piše: Nikola Minović

Foto: Sava Gucunski