U okviru 20. kola regionalne ABA lige u dvorani kraj Morave košarkaško znanje i umeće ogledali su Borac iz Čačka i Cedevita Olimpija iz Ljubljane. Nakon što je prohujalo 40 minuta igre, pobedu je ostvario tim Jurice Golemca, koji je slavio rezultatom 82:95 (20:27; 22:29; 19:23; 21:16).

Što se tiče samog meča, isti je započeo ovako. Prvi koš na susretu postigao je Čarapić. Usledili su dobri napadi gostiju, u kojima su uspeli da vežu četiri koša. Ali nalet ekipe iz Ljubljane prekinuo je ponovo kapiten Borca, ovog puta trojkom. Igralo se vrlo brzo, na momente i atraktivno. Međutim, uprkos silnom trudu na obe strane, vladao je rezultatski egal. Tek je polovinom deonice Cedevita Olimpija stekla plus četiri nakon poena Perija (7:11), što je bilo najveće vođstvo jednog tima. Miletić i Novaković su se odmah postarali da se prednost vrati na stranu semafora koji pripada Borcu (13:11). U tim momentma prve poene na parketu dvorane kraj Morave postigao je Duda Sanadze, poslednje pojačanje Borca. Elem, u poslednja dva minuta gosti su uspeli da sa nekoliko učinkovitih napada Perija steknu suficit od sedam poena (20:27), što je, imajući sve u vidu, bio značajan kapital.

Taman što je započeo drugi kvartal, Braun je pogodio prvu trojku, kojom je odveo svoj tim na dvocifrenu prednost (20:30). Na sreću po domaćina, Kočović je uzvratio kako dolikuje, sa šest vezanih poena. Međutim, odbrana Borca nije funkcionisala na pravi način, pa je gostujući sastav konstantno imao oko 10 poena prednosti. Razume se, Borac se svojski trudio da vrati stvari u prethodno stanje, kada je meč bio u egalu. Sjajno zakucavanje Džonsa bilo je dokaz da domaćin želi da promeni odnos snaga. Upravo je on, uz Kočovića, bio pokretačka snaga u redovima Čačana. Malo po malo, prišao je Borac na minus pet (38:43). Uprkos siloj želji i trudu domaćina, Cedevita Olimpija je do odlaska na veliki odmor vratila na svoj konto veliku prednost od 14 poena (42:56).

Nakon nekoliko jalovih pokušaja na obe strane prvi koš u drugom poluvremenu postigao je Džons. Na drugoj strani, Blažič je pogodio za tri, a zatim i Braun, pa je gostujući sastav dodatno povisio prednost na +20 (44:64). Trener Marinović je posegao za jedinim mogućim rešenjem – tajm autom. Međutim, taj potez nije doneo neku bitniju promenu. Cedevita Olimpija je nastavila da kontroliše meč, sve vreme čuvajući kapital od oko 20 poena. Sa takvim odnosom snaga okončan je treći deo igre.

Odsudni deo igre Borac je krenuo na sve ili ništa. Istina, drugog načina nije ni bilo, jer je zaostajao 18 poena za rivalom. Pokušavali su domaći na razne načine da promene nešto, ali avaj, do toga nije došlo. Cedevita Olimpija je sve konce igre držala u svojim rukama, tako da nije dopuštala previše prostora za protivnika. Doduše, uspeo je Borac pred kraj meča da smanji zaostatak. Ipak, to je bilo sve. Sjajnom igrom tokom većeg dela utakmice Cedevita Olimpija je zasluženo iz Čačka otišla sa dva značajna boda.

Čačak – Dvorana kraj Morave. Sudije: Pukl, Obrknežević, Terlević.

Borac: Tornton, Smit, Sanadze 2, Miletić 6, Gavrilović, Kočović 23, Nerandžić 10, Karapandžić, Novaković 3, Džons 26, Todorović 4, Čarapić 8.

Cedevita Olimpija: Radović 2, Peri 21, Hopkins 14, Murić11, Blažič 12, Braun 11, Hodžić 4, Džons 6, Ščuka 1, Dimec 6, Marinković, Rupnik 7.

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography