Budućnost VOLI i Borac Mozzart realizovali su još jednu prijateljsku utakmicu na parketu ,,Morače“, a u okviru priprema za predstojeću sezonu u AdmiralBet ABA ligi, u kojoj se navedene ekipe takmiče. Baš kao i sinoć, pobeda je završila u rukama tima iz Podgorice, koji je slavio skorom 84:71 (25:21; 23:18; 20:16; 16:16).

Bez obzira na još jedan poraz, tim iz grada na Moravi je ponovo pokazao da poseduje veliki potencijal, i to protiv slavnog protivnika, koji se silno pojačao za nastupajuću takmičarsku godinu.

Takođe, treba istaći da je Borac Mozzart igrao sa svega 10 igrača, jer je Kruz Peront-Hant doživeo povredu na jučerašnjoj utakmici, tako da je danas bio pošteđen.

Ovog puta, pojedinačno gledano, najbolji igrač u redovima Čačana bio je Tajlan Birts sa 18 poena. Džavon Frenklin je meč okončao sa 14 poena, dok je Ronaldo Segu stao na 10 poena. Dakle, trenera Dejana Mijatovića mogu dobrano da raduju odlične partije novajlija u crveno-belom dresu.

Prvi tim Borca Mozzart se vraća u grad podno Ovčara i Kablara, gde nastavlja sa treninzima, a uskoro mu sledi i novi pripremni okršaj. Sledeći rival biće Crvena zvezda Meridianbet u Beogradu, a taj duel je planiran za ponedeljak 4. septembar.

Marko Ivanović, direktor kluba, zahvalio se domaćinu na tradicionalno srdačnom gostoprimstvu.

,,Ove utakmice su samo dva u nizu dokaza da su Budućnost i Borac veliki prijatelji. Moram da se srdačno zahvalim domaćinu na još jednom toplom dočeku. Kao i uvek, osećali smo se kao kod kuće. Takođe, ne mogu a da ne pomenem veliku pomoć koju su nam pružili naši prijatelji iz Budućnosti oko zdravstvenog tretmana našeg igrača Kruza Perot-Hanta, koji se povredio na prvoj utakmici. Još jednom, hvala na svemu i vidimo se u Čačku”, izjavio je Marko Ivanović.

Budućnost VOLI: Pejović, Megi 8, Ros 15, Frimen 19, Janković, Grbović 11, Milošević 5, Jagodić Kuridža 7, Vilijams 8, Rejnolds 3, Rajt 8, Mnić.

Borac Mozzart: Segu 10, Birts 18, Manojlović 2, Frenklin 14, Tomašević, Rebrača 6, Čarapić 5, Talić 6, Šalić 6, Todorović 4.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović