KK Borac je u ponedeljak 8. avgusta zvanično započeo da se sprema za novu sezonu u AdmiralBet ABA ligi, treću u svojoj klupskoj istoriji.

U prvom delu priprema ekipa iz grada na Moravi će se, pre svega, posvetiti fizičkoj spremi igrača, za šta će biti zadužen kondicioni trener Darko Bogićević Luis, a takođe će biti data pažnja taktici i radu sa loptom.

A krajem avgusta krenuće i prve pripremne utakmice. Kao što je već naglasio Miroslav Milić, član stručnog štaba prvog tima, snaga će biti odmerena kako sa ABA, tako i sa KLS ekipama.

,,Napravili smo plan da odigramo oko 10 pripremnih utakmica. U ovom trenutku, dogovorili smo dve utakmice sa KLS ekipama, Slogom i Vojvodinom. A takođe ćemo igrati i sa vodećim ABA timovima, poput FMP-a. Naravno, sve je još u fazi dogovora, ali trudićemo se da igramo pripremne utakmice sa dobrim i kvalitetnim timovima”, rekao je Miroslav Milić.

Kako stvari stoje u ovom momentu, prvi rival Borcu u pripremnom periodu biće stari znanac, FMP iz Železnika. Duel Čačana i Beograđana, ukoliko ne bude promena, biće odigran 24. avgusta u Železniku. Nekoliko dana kasnije (27. avgusta), Čačani će odigrati i prvi meč u dvorani kraj Morave, a protivnik će biti Vojvodina.

Tekst i foto: Nikola Minović