Završna utakmica 19. kola AdmiralBet ABA lige igrana je u Beogradu, gde je Borac Mozzart izašao na megdan domaćem Partizanu Mozzart Bet. Iako ponovo desetkovan zbog neigranja nekolicine važnih igrača, čačanski tim se potrudio da dobar deo meča pruži dostojan otpor favorizovanom rivalu. Ipak, na koncu susreta, pobeda je očekivano završila u rukama crno-belog tima, koji je slavio skorom 114:84 (30:21; 18:18; 34:27; 32:18).

Prvi koš na meču postigao je Gagić. Ali odmah je usledio adekvatan odgovor domaćina, koji je vezao pet poena. Da se još više ne odlepi postarao se Hejl, koji je povezao dva učinkovita napada. Međutim, Partizan je imao raspoloženog Madara, koji je nije umeo da promaši, tako da je domaćin konstantno vodio. Ali Čačani su posedovali fenomenalnog Hejla, koji je uspevao da drži priključak. Ipak, on nije imao podršku saigrača, osim povremeno Gagića, tako da je Partizan u završnici došao do plus devet (30:21).

Na otvaranju drugog dela duela Partizan je došao do dvocifrene prednosti. Na drugoj strani, Borac je na mišiće uspevao samo da spusti deficit na jednu cifru, a najviše što je prišao bilo je minus sedam (34:27). To je bio alarm za trenera Obradovića da pozove minut odmora. Ubrzo je domaćin ponovo došao do +10, ali je Borac uz pomoć raspoloženog Hejla znao da uzvrati. U nastavku su gosti pokušavali da dodatno smanje rastojanje, ali je domaćin to onemogućio. Štaviše, posle zakucavanja Lesora, imali su crno-beli +14 (46:32). Trojka Gagića pokazala je da Borac nema nameru da odustane. Malo po malo, gosti su preko Boldvina smanjili zaostatak na jednu cifru (48:39). Taj rezultat je bio nakon 20 minuta igre, tako da su Čačani mogli da budu zadovoljni, jer su imali čemu da se nadaju.

Kao što se moglo pretpostaviti, Partizan je bolje ušao u meč nakon izlaska iz svlačionice. Serijom pogodaka došao je do +17 (60:43). Borac je morao pod hitno da reaguje kako bi ostao u igri. Poeni su stigli od Čarapića, a isti su bili inicijalna kapisla za ostale igrače, koji su uspeli da pogode nekoliko šuteva, pa je Borac prišao na minus 10 (63:53). I taman kada se učinilo da Čačani mogu da uhvate priključak, Partizan je odgovorio sa dve trojke, pa se sve vratilo u pređašnje stanje. U tom ritmu je i okončan treći kvartal.

Trojkom Radonjića krenula je odsudna deonica. Odmah je uzvratio Anđušić, tek da spreči Borac da dobije nadu. Od tog momenta domaćin je vezao niz dobrih ofanziva, pa je polovinom deonice došao do najvećih +24 (95:71). Ako je do tada postojalo uverenje kod Čačana da mogu da iznenade rivala, tada se navedeno ugasilo. Naravno, Borac se nije predao do kraja, ali je Partizan sve vreme kontrolisao susret, tako da je na kraju zabeležio novu pobedu. Borcu je ostalo da se posle ovog susreta spremi za utakmicu Kupa, a zatim i za nove izazove u regionalnom takmičenju.

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 16, Avramović 13, Panter 11, Smailagić 3, Papapetru 2, Egzum 8, Naneli 5, Lesor 19, Trifunović 10, Anđušić 11, Madar 16.

Borac Mozzart: Boldvin 12, Đ. V. Ćurčić, Glišić 2, Nikolić, Petrović, Tomašević 6, Gagić 22, Kočović, Novaković 7, Radonjić 9, Čarapić 2, Hejl 24.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Dragana Stjepanović