Košarkaši prvog tima Borca Mozzart uspeli su da ostvare još jednu pobedu u pripremnom periodu, a drugu na turniru u Širokom Brijegu. Nakon jučerašnjeg meča i trijumfa protiv Splita, izabranici Dejana Mijatovića ponovo su bili uspešni. Ovog puta, rival je bio slovenački Helios Suns iz Domžala, koji je posle 40 minuta borbe pao pod naletima Čačana. Što se tiče konačnog rezultata, isti je glasio 91:66 (27:20; 19:16; 20:22; 25:8).

Već u prvih 20 minuta Borac Mozzart se pokazao kao tim koji prednjači. Zahvaljujući boljoj igri, na veliki odmor je otišao sa finom prednošću od 10 poena (46:36).

Po povratku iz svlačionica, Helios je ,,pokazao zube“, pa je malo smanjio deficit. Ali onda je usledila fenomenalna poslednja deonica. Borac je ubacio 25 poena, a primio je samo osam, tako da je meč suvereno završio u svoju korist, pa je tako uspeo da osvoji turnir u Širokom Brijegu.

Laskavo priznanje dobio je Bojan Tomašević, koji je proglašen za MVP košarkaša turnira.

U ovoj utakmici najbolji pojedinac u redovima Borca Mozzart bio je Ronaldo Segu, koji je duel završio sa 14 poena. Nikola Manojlović je ubacio 12, dok je Džavon Frenklin dodao 10 poena. Zanimljiv podatak jeste da su se svi igrači iz Čačka upisali u listu strelaca.

Već sutra tim iz grada na Moravi imaće novi izazov. Iz Širokog Brijega se seli u Trebinje, gde će odmeriti snagu sa domaćim Leotarom.

Borac Mozzart: Rebrača 4, Segu 14, Birts 9, Nikolić 2, Tomašević 9, Talić 8, Frenklin 10, Todorović 8, Čarapić 6, Manojlović 12, Šalić 9.

Helios Suns: Blumgrin 6, Zemljič 11, Mirtič 16, Nemanič 3, Barič 1, Rever, Copot 3, Vest 9, Glišić 4, Marković 11, Panernik, Daneu 2.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography