U sastavu 2. runde AdmiralBet ABA lige košarkaši iz grada na Moravi imali su priliku da odmere snagu i košarkašku veštinu sa Megom MIS, najmlađim taborom u regionalnom takmičenju. I pre početka susreta je bilo jasno da će izabranici Dejana Mijatovića morati da ulože pregršt napora kako bi se borili sa kvalitetnim domaćinom. Naravno, tako je i bilo čitavih 40 minuta. A kako pobednik može biti samo jedan, lovorikama se na kraju okitio gostujući sastav, koji je slavio rezultatom 89:90 (25:24; 32:28; 20:23; 12:15).

Shodno očekivanjima, utakmica je počela učinkovito za oba sastava. To i ne čudi toliko, ako se uzme u obzir način na koji igraju obe ekipe. Posebno se to može reći za Borac, koji se odlično uveo u meč, pa je uglavnom vodio. Međutim, nije prošlo dugo, a Mega je uspela da se stabilizuje, pa je dobrano prišla rivalu. Ali onda su Čačani uzvratili istom merom, poveli su sa pet razlike (9:14), pa je domaći trener morao da pozove prvi tajm aut. Isti je urodio plodom, jer je Mega poravnala skor, pa je strateg gostiju bio prinuđen da reaguje. Stvari se nisu promenile, jer je domaćin nastavio da rešeta koš, pa je otišao na plus sedam (21:14). Borac je imao dovoljno snage i veštine da do kraja prve deonice gotovo pa anulira deficit.

Početak druge deonice protekao je u znaku Borca, koji je uspeo da vrati prednost. I ne samo to, bio je kadar da je čuva, uprkos činjenici da nije bila znatna. Takav odnos snaga potrajao je više od tri minuta, kada je Mega na trenutak povela. Ipak, Borac se nije dao poremetiti, tako da je ponovo gledana ravnopravna borba. Međutim, Mega je u drugom delu deonice dodala gas, pa je ponajviše zahvaljujući Topiću ponovo stekla plus sedam (46:39). Da se dodatno ne odlepi postarali su se Birts i Frenklin, koji su vezali pet poena. U samoj završnici prvog poluvremena Mega je bila pribranija, pa je na veliki odmor otišla sa pet poena prednosti (57:52).

Bolji početak treće deonice treba pripisati Megi, koja je munjevito došla do +13 (66:53). Klupa Borca nije imala drugog izbora već da traži tajm aut. Došlo je do reakcije, ali jedino što su Čačani uspeli bilo je da su smanjili zaostatak na jednu cifru (67:59). Domaćin nije mogao dugo da odoleva nasrtajima Borca, koji je predvođen raspoloženim Seguom smanjio rastojanje na samo dva poena (77:75). Mega je pokušala nešto da promeni, ali su gosti nakon pola sata itekako bili u igri.

Zakucavanjem Uskokovića i trojkom Birtsa Borac je došao do vođstva početkom završne deonice (79:80), tako da je sve krenulo od nule. Osetili su Čačani da mogu da igraju ravnopravno sa Beograđanima, tako da su igrali izuzetno hrabro. Na drugoj strani, domaćin se silno trudio da ,,izmisli” poene. Pošto je Topić ušao u košgetersku krizu, a niko drugi se nije pojavio, Borac je dodatno povećao rastojanje. Međutim, pomenuti igrač se ubrzo vratio na svoje, a sa njim i prednost Mege. U nastavku su se timovi smenjivali u vođstvu, tako da je duel ušao u neizvesnu završnicu. Hladnije glave u poslednjem minutu bio je Borac, koji je u triler završnici imao više sreće, ali i pameti, pa je došao do dva zlata vredna boda!

Mega MIS: Paunović, Miljenović 11, Jelavić 11, Kobzisti 2, Milutinović, Iljasoglu, Đurišić 16, Kovačević, Plavšić 15, Jović 6, Topić 28, Malovec.

Borac Mozzart: Rebrača 11, Segu 21, Birts 17, Tomašević 9, Talić, Frenklin 9, Uskoković 12, Todorović, Čarapić 7, Manojlović 2, Šalić 2.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Dragana Stjepanović