U okviru 8. runde AdmiralBet ABA lige, na parketu dvorane kraj Morave, košarkaško znanje i umeće odmeriće ekipe koje se odlično poznaju i gaje prijateljske odnose. Svakako, reč je o Borcu Mozzart i Mornaru-Barsko zlato (17:00, dvorana kraj Morave).

Biće to sudar dve ekipe iz donjeg, odnosno srednjeg dela tabele regionalne lige. Naime, u dosadašnjem delu takmičenja Borac Mozzart je pretrpeo sedam poraza, tako da se trenutno loše pozicionira.

S druge strane, Mornar-Barsko zlato je bio daleko uspešniji. Tim iz Bara je uspeo tri puta da slavi, dok je doživeo četiri poraza. Taj skor ima za posledicu da se tim Mihaila Pavićevića nalazi na sredini tabele, odnosno na osmom mestu, koje mu, barem u ovom trenutku, donosi plasman u plej-of AdmiralBet ABA lige.

Što se tiče narednog rivala Čačana, valja pomenuti da je to klub osnovan 1974. godine. U svojim vitrinama, do ovog momenta, uspeo je da smesti pehar namenjen osvajaču lige Crne Gore, i to u sezoni 2017/2018. Takođe, nekoliko puta je bio učesnik finala pomenutog takmičenja, kao i Kupa Crne Gore.

Naravno, u pola veka dugoj istoriji kluba iz Bara mnogi kvalitetni košarkaši nosili su njegov dres. Među mnogima, to su učinili Džejkob Pulen, Nemanja Gordić, Nikola Ivanović, Ivan Paunić, Uroš Luković

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography