U trećem četvrtfinalnom meču Kupa Radivoja Koraća okršaj su imali čačanski Borac Mozzart i beogradska Crvena zvezda Meridianbet. Ovom utakmicom Čačani su otvorili drugi front u sezoni. Ipak, pored velike želje i silne borbe tima iz grada na Moravi, posebno u prvom poluvremenu, pobeda je, u skladu sa očekivanjima, završila u rukama ekipe iz prestonice. Kada je zvuk sirene označio kraj susreta, rezultat je glasio 89:64 (17:19; 18:12; 29:17; 25:16).

Bolji početak pripao je Crvenoj zvezdi, koja je napravila seriju 4:0. Odgovor je stigao od Radonjića, koji je prekinuo nalet rivala. Usledili su poeni Gagića i Hejla, tako da je Borac čak i poveo (4:9). Dobre minute Čačana prekinuo je Vildoza. Međutim, Gagić i Hejl su nastavili da rešetaju koš rivala, a kada im se priključio Boldvin, Borac je stekao dvocifrenu prednost (6:17). To je bio alarm za trenera Ivanovića da zatraži prvi tajm aut, jer je Borac imao početak iz snova. Posle dužeg perioda Mitrović je uspeo da spusti loptu u koš. U nastavku je Crvena zvezda došla do znatno bolje igre, pa je ozbiljno prišla protivniku (17:19).

Trojkom Kampaca otvorena je druga četvrtna. Ujedno, Crvena zvezda je ponovo došla do vođstva. Borac je prekinuo sušu košem Hejla. Za njim je pogodio i Gagić, tako da su Čačani odgovorili na pravi način. Iako je Crvena zvezda vodila, Borac je sve vreme bio tik iza nje. Međutim, polovinom deonice Beograđani su vezali nekoliko učinkovitih napada, pa su došli do plus sedam (30:23). Red je bio na trenera Mijatovića da pozove minut odmora. Odgovor je došao od Gagića, možda i najboljeg igrača susreta. Ali kada je napravio treću ličnu grešku, trener ga je povukao na klupu. To Crvena zvezda nije iskoristila na pravi način, jer je na veliki odmor otišla sa plus četiri (35:31), tako da je Borac imao čemu da se nada u drugom poluvremenu.

Trojkama Nedovića i Vildoze na jednoj, odnosno Tomaševića na drugoj strani terena, počela je treća deonica. Zatim je Vildoza ponovo bio uspešan, tako da je Crvena zvezda munjevito došla do dvocifrene prednosti (46:34). Trener Mijatović nije imao drugog izbora nego da ponovo traži tajm aut. Seriju je prekinuo Gagić, ali to je bio samo trenutni blesak. Crvena zvezda je ušla u pozitivan ritam, a tada je teško zaustaviti crveno-bele. Iz napada u napad Beograđani su povećavali rastojanje, a zaustavili su se na koti 17 (53:36). Do konca treće četvrtine kontrola je bila potpuno u rukama Crvene zvezde.

U odlučujuću četvrtinu Borac je ušao sa zaostatkom od 16 poena, tako da je morao pod hitno nešto da promeni kako bi sustigao rivala. Međutim, vreme je prolazilo, a do poboljšanja u igri Čačana nije dolazilo. Štaviše, Crvena zvezda je posle trojke Markovića došla do najvećih +24 (75:51). Ako je do tog momenta Borac gajio nade da može do novog egala, tada je propala. Do kraja utakmice Crvena zvezda je igrala taman toliko da lagano privede meč kraju, pa je na taj način zakazala polufinale sa Partizanom. Što se tiče Borca, posle poraza u četvrtfinalu Kupa može se mirno okrenuti obavezama u regionalnoj ligi, koja će biti nastavljena početkom marta.

Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 18, Lazarević, Kampaco 10, Mitrović 4, Lazić 5, Martin 6, Dobrić 10, Ilić 4, Nedović 13, Marković 6, Kuzmić 2, Petrušev 11.

Borac Mozzart: Boldvin 11, Đ. V. Ćurčić 3, Glišić 3, Nikolić 6, Tomašević 6, Gagić 14, Kočović, Novaković, Radonjić 14, Hejl 13.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Dragana Stjepanović