U 13. kolu ABA Lige 2 košarkaši i navijači Borca imaće lepu priliku da se oduže taboru Slobode za divno gostoprimstvo koje je ovaj bosanski tim upriličio Čačanima u Tuzli.

Što se tiče rezultata ekipe Marka Marinovića u poslednje vreme, uprkos velikom umoru i potrošnji, na svom kontu Čačani beleže sve same uspehe, kako u domaćem prvenstvu, tako i regionalnom takmičenju. Doduše, da Borac nije neranjiv pokazao je u nedelju Novi Pazar, koji uprkos deficitu od 22 poena umalo nije slavio u dvorani kraj Morave. Mesta za paniku nema, već pomenuti meč mora biti za nauk Čačanima, jer zbog pozicije na kojoj se nalaze, kao i renomea kluba, svi će želeti da uzmu skalp.

Strateg Borca Marko Marinović zadovoljan je zabeleženim rezultatima svog tima.

,,U dosadašnjem delu sezone ostvarili smo fenomenalne rezultate, zbog čega sam veoma zadovoljan. Uradili smo mnogo više od onoga što sam očekivao. Imamo velikih problema, ali ću pokušavati da ih u hodu iskorenim. Potrošnja kod igrača je ogromna, naročito nosioca igre, ali šta je tu je, moramo se boriti sa tim“, zaustavio se Marinović, pa je odmah nastavio:

,,Za sada smo prvi u oba takmičenja, ali svima je već odavno jasno da sa pet igrača ne možemo do kraja da ostvarujemo ovakve rezultate“, dodao je trener Čačana.

Kormilar tima iz grada na Moravi poručuje da protiv Slobode želi drugu pobedu u tekućoj sezoni.

,,Vremena za analizu svega urađenog nema, jer se utakmice smenjuju kao na traci. Igračima sam objasnio da zbog pozicije na kojoj se nalazimo svi će pokušavati da nas pobede. Međutim, ostvarenim rezultatima smo došli do toga, tako da se moramo boriti. Kao i svaka druga, utakmica protiv Slobode je veoma važna. Očekivanja pred taj susret su jasna, pobeda i samo pobeda dolazi u obzir, naročito ako se ima u vidu da se meč igra u dvorani kraj Morave“, završio je Marinović.

Jedan od najpouzdanijih igrača Borca i ove godine jeste Radovan Đoković. Pred susret sa timom iz Tuzle kaže da je naredni protivnik kvalitetan, bez obzira što se dobro ne kotira na tabeli.

,,U goste nam dolazi ekipa Slobode, koja se trenutno nalazi u donjem delu tabele. Međutim, smatram da to nije najbolji pokazatelj, jer uprkos tome, kao i podatku da je nedavno smenila trenera, Sloboda je kvalitetan sastav. Ima nekoliko dobrih igrača na raznim pozicijama. Nema sumnje, neće nam biti ni malo lako“, rekao je Đoković.

Bek Borca je podsetio na nedavno odigrani duel sa Novim Pazarom.

,,Iza nas je izuzetno naporna utakmica sa Novim Pazarom. Bili smo na dobrom putu da ostvarimo ubedljivu pobedu, ali sami sebi smo zakomplikovali život. Na sreću, uspeli smo da trijumfujemo. Zbog te pobede utakmicu sa Slobodom dočekujemo u dobrom raspoloženju“, naglasio je Đoković.

U meču sa Novim Pazarom bilo je očito koliko znači podrška sa tribina. Shodno tome, Đoković je pozvao Čačane u pomoć da i ovog puta podrže voljeni klub.

,,U nedelju protiv Novog Pazara je bila zaista lepa atmosfera u dvorani kraj Morave. Zbog toga se nadam da će Čačani i ovog puta biti na visini zadatka. Voleo bih da protiv Slobode bude pravo sportsko navijanje. Red je da to priredimo gostima, jer su i oni nas maksimalno ispoštovali u Tuzli“, zaključio je Radovan Đoković.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča