Nakon što su minule nedelje Borac napustili Džons, Smit i Tornton, klub je za njih pronašao adekvatne zamene, barem na bekovskim pozicijama.

Naime, u grad na Moravi su nedavno na probu stigli Arijan Lakić (200, 2000) i Lautario Lopez (188, 1999), mladi organizatori igre. Oni su prošli probu kod trenera Marka Marinovića, tako da su parafirali ugovor do kraja tekuće sezone.

Arijan Lakić je nekadašnji juniorski reprezentativac Srbije, osvajač zlatne medalje na evropskom prvenstvu. On je dete Crvene zvezde, a nekad je važio za jednog od najtalentovanijih igrača u svojoj generaciji. Na veliku žalost, teška povreda ga je odvojila od parketa više od godinu dana. Krajem  2019. godine uhlebljenje je pronašao u Osjeku.

Što se tiče Lautarija Lopeza, reč je o argentinskom plejmejkeru, koji je pažnju na sebe usmerio u periodu kada je branio boje Baskonje. Naravno, mlađih kategorija te ekipe. Istina, može da se pohvali da je upisao minute i za prvi tim slavnog španskog sastava. U Borac je došao iz Intera iz Bratislave.

Inače, oba igrača već neko vreme treniraju sa timom, a prve minute u dresu Borca upisali su u subotu, u prijateljskoj utakmici protiv Mege Sokerbet. Oba košarkaša su na tom meču upisala po devet poena, a Lopez je pride imao i sedam asistencija.

Da se predstave u Čačku imaće priliku večeras protiv Partizana u prijateljskoj utakmici. A kasnije i u Superligi protiv FMP-a…

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography