Izabranici Miloša Pejanovića na pravi način su otvorili F8 turnir Roda JLS. Mladi Čačani su u četvrtfinalom okršaju savladali Radnički 1950, a rezultat na kraju susreta je glasio 94:75 (23:22; 24:15; 25:23; 22:15). Na taj način košarkaši Borca su se plasirali u polufinale juniorskog završnog turnira, a za prolazak u finale će se boriti sa boljim timom iz duela Mega Mozzart – Sloboda.

Baš kao što je bilo i očekivano, Čačani su bolje otvorili duel u Kragujevcu. Istina, prednost od seda poena, koliko je Borac najviše vodio (11:4), nije bila velika, ali je ipak ulivala potrebno samopouzdanje. Čekao se odgovor od Radničkog. Nije dugo prošlo, a domaćin turnira se probudio, pa je ozbiljno zapretio rivalu tako što je prvo anulirao deficit, a zatim je čak i poveo (15:16). Razume se, trener Pejanović je odmah zatražio tajm aut. Međutim, do bitnije promene nije došlo, pa je do kraja prve četvrtine vođena prilično ravnopravna borba.

Druga četvrtina počela je dobrim rešenjima u napadu Miloševića. On je uspeo da veže četiri poena, pa je svom timu kakvu-takvu prednost. Ali Radnički nije nameravao da se preda, već je nastavio da pruža dostojan otpor Borcu. Sve vreme je bio tik uz rivala, koji nikako nije mogao da bude opušten. Tek u drugoj polovini deonice Čačani su uspeli da se odlepe. Vezali su nekoliko dobrih napada, pa su posle poena starijeg Ćurčića došli i do prve dvocifrene prednosti (39:29). Bio je i više nego dobar znak promene u igri Čačana. Do odlaska na veliki odmor Borac je uspeo da zadrži kontrolu, pa je daleko zadovoljniji otišao u svlačionicu.

Dobru igru iz druge Borac je produžio početkom treće četvrtine. Sa dve vezane trojke Ćurčića i Andrića i dvojke Nikolića pobegao je na maksimalnih +18 (55:47). Zbog toga je trener Radničkog pozvao svoje igrače na minut odmora. Međutim, potez mu nije doneo mnogo dobrobiti. Borac je nastavio da rešeta koš rivala, pa je u nastavku susreta dodatno povećao rastojanje na semaforu. Tek nakon tri minuta igre i Kragujevčani su uspeli da spuste loptu na dno mrežice. Ali taj, kao i još nekoliko usamljenih poteza, nisu mogli da promene odnos snaga na parketu. Čačani su nastavili da igraju na visokom nivou, tako da Radnički nije ima puno prostora za manevar. Jedino što je uspeo bilo je da smanji zaostatak na pristojnu cifru od 12 poena (72:60).

Poslednju deonicu Borac je započeo sa namerom da konačno stavi tačku na pitanje pobednika. Ali iako je imao dvocifrenu razliku, nije mogao da se opusti, jer je Radnički sve vreme vrebao priliku da se vrati u meč. Ipak, polovinom četvrtine Borac je dodao gas, pa je otišao na +20 (86:66). Naravno, Radnički je na sve načine pokušavao da sačuva kakvu-takvu šansu za preokret. Međutim, vremena je bilo sve manje, a kvalitet i duža klupa Borca su itekako došli do izražaja, pa je čačanski tim meč mirno priveo kraju. Razume se, u svoju korist.

Borac: Đ. V. Ćurčić 22, Mikavica 4, Popović 6, Milošević 20, Veljović, Nikolić 12, Andrić 17, Đ. M. Ćurčić 8, Radović 3, Radojičić 2, Pantelić, Erić.

Radnički 1950: Savić 2, Živanović 12, Mirković 3, Glišović 12, Petković 10, Vidosavljević 13, Nikolić 8, Panišić 13, Stanišić 2, Arsenijević, Velojić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography