Košarkaši Borca nastavili su pobedonosno putešestvije kroz ABA 2 ligu. Nova žrtva čete Marka Marinovića bio je slovenački Helios, koji je na parketu dvorane kraj Morave, a pred oko 1.250 gledalaca, deklasiran rezultatom 101:55 (22:14; 27:11; 27:19; 25:11). Ovim trijumfom Čačani su zadržali, pa čak i dodatno učvrstili, svoju lidersku poziciju u regionalnom takmičenju.

Helios je dobro otvorio meč, ubacivši četiri poena u nizu. Seriju Slovenaca prekinuo je Nerandžić koševima sa linije slobodnih bacanja. Ipak, gosti su nastavili da drže tempo igre koji im je odgovarao, pa su, zahvaljući tome, čuvali prednost. Naravno, nekoliko grešaka domaćina doprinelo je tome. Takvo stanje je potrajalo dobrih šest minuta, kada je Đoković, nakon kontre, uspeo da poentira i donese svom timu prvo vođstvo (10:8). Trener Heliosa pokušao je da zaustavi nalet Borca tajm autom, ali nije uspeo. Nakon trojke Todorovića, prve na meču, Čačani su se poenterski probudili, pa su na svoj tas vrlo brzo prebacili dvocifrenu prednost (20:10). Helios je do kraja prve deonice uspeo samo malo da smanji zaostatak.

Početkom drugog kvartala Borac je nastavio da radi dobar posao započet krajem prve deonice. Sa sedam vezanih poena munjevito je pobegao Heliosu na plus 15 (29:14). Na dobru igru Čačana gosti nisu imali adekvatno rešenje. Prosto su delovali pometeno, kao da nije reč o ekipi sa početka duela. Samo na momente uspevali su da kreiraju dobar napad, ali to je bio rezultat individualnih rešenja, a ne timske igre. Za to vreme Borac je kontinuirano punio koš rivala, a u jednom momentu dosegao je kotu 26 (49:23). Takođe, odbrana Čačana bila je na zavidnom nivou. Zbog očite razlike u pokazanom, domaći sastav je daleko zadovoljniji dočekao završetak prvog poluvremena.

Uprkos činjenici da je u prvom poluvremenu stekao veliku prednost od 24 koša, Borac nije spuštao nogu sa gasa. Čim su sudije označile početak treće deonice, nastavio je da igra na svom prepoznatljivom nivou. Iako je Helios pokušavao iz petnih žila da promeni stanje na parketu i meč uvede u kakvu-takvu neizvesnost, taj posao mu se izjalovio. Štaviše, Čačani su na kraju susreta imali najveći plus od 46 poena (101:55). Kvalitet, želja, srčanost, pobednički mentalitet ekipe trenera Marinovića bile su vrline dovoljne da se upiše nova, sedma pobeda u ABA 2 ligi.

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 1.250. Sudije: Kralj, Krstevski, Nikšić.

Borac: Popović 4, Đoković 17, Krsmanović 2, Bumbić 5, Gavrilović 13, Majstorović 8, Kočović 13, Nerandžić 10, Džouns 3, Todorović 11, Čarapić 15.

Helios: Konjević 7, Šikanić, Radovčić 17, Prepelič 2, Pelko 2, Bratec 8, Oman, Šantelj 8, Mahkovic 6, Florveus 5.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča