U 18. kolu regionalne AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart gostovali su u Laktašima domaćoj Igokei m:tel. Bio je to drugi sudar navedenih timova u tekućoj takmičarskoj godini. Baš kao prvog puta, kada je slavila u Čačku, ponovo je Igokea bila bolja, tako da nije dozvolila rivalu da se revanšira na adekvatan način. Kada je zvuk sirene signalizirao kraj susreta, domaćin je slavio rezultatom 78:62 (23:17; 14:13; 17:18; 24:14).

Borac je dobro počeo utakmicu, kako u napadu, tako i u odbrani. Nije prošlo dugo, a stekao je plus pet (2:7). Ipak, to vođstvo nije bilo dugog veka, jer je Igokea uspela da se stabilizuje, pa je došla do svoje igre. Kvalitetnom reakcijom napravila je seriju, tako da je došla do plus osam (17:9). Odgovorili su Amerikanci u redovima Borca, koji su vezali pet poena, pa su vratili tim u život. Domaćin nije dopustio više, već je novim naletom povećao kapital na plus šest (23:17). Utom je stigao kraj prve deonice, tako da je Igokea bila zadovoljnija.

Brojne greške i promašaji viđeni su na startu druge četvrtine. Posle dva minuta takve igre, Igokea je odreagovala na pravi način, pa je pobegla na plus devet (24:17). To je bio alarm za klupu Borca da pozove tajm aut. Nakon više od četiri minuta nadmetanja gosti su uspeli preko Tomaševića da spuste loptu na dno mrežice. Od tog momenta Čačani su zaigrali kudikamo bolje, ali to nije bilo dovoljno da se uvedu u egal. A tu neodlučnost Igokea je iskoristila, pa je na veliki odmor otišla sa finom prednošću od sedam poena (37:30).

Drugo poluvreme počelo je dobrim prodorima nekolicine Čačana, zahvaljujući kojima je Borac vezao devet poena, pa je zasluženo došao do vođstva (37:39). Takođe, trebalo bi istaći i sjajnu odbranu gostiju, zbog koje domaćin nije bio u stanju da pogodi više od četiri minuta. Posle tajm auta Igokee, odreagovao je Kondić, tako da je mogla da odahne. Od tog momenta ponovo je na snazi zavladao rezultatski egal, u kom niko nije bio kadar da prednjači. Istina, pred sam kraj deonice Igokea je došla do prednosti od šest (54:48) poena, ali to je bila itekako dostižna razlika, što je Borac i pokazao.

Odsudni deo susreta bolje je počela Igokea. Uspevala je da koristi propuste rivala, tako da je čuvala prednost, zlata vrednu u jednoj napetoj utakmici sa malim brojem koševa. Naravno, Borac je pokušao da se vrati u meč, ali taj pokušaj ostao je jalov. Štaviše, nije prošlo dugo, a Igokea je pobegla na +14 (68:54). Taj period bio je ključan za domaćina, jer je tada slomio otpor gostiju. Do kraja susreta igrao je taman toliko da ne dozvoli Borcu da se vrati u susret, tako da je nakon 40 minuta zasluženo slavio.

Igokea m:tel: Kondić 17, Bošković 3, Atić 7, Stanković, Jošilo 11, Nakić 5, Milosavljević 2, Marić 9, Karmajkl 16, Jeremić 8, Duvnjak, Milovanović.

Borac Mozzart: Rebrača 3, Segu 15, Birts 8, Tasić 19, Tomašević 8, Talić 3, Frenklin, Uskoković, Čarapić 3, Manojlović 3.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Igokea m:tel/Nikola Vuruna