U poslednjem kolu Košarkaške lige Srbije Borac je, pred pustim tribinama dvorane kraj Morave, dočekao novosadsku Vojvodinu. Sa nešto promenjenjim sastavom, jer  je šansu dobilo nekoliko mladih igrača, tabor Marka Marinovića je upisao novi podvig, pa je trijumfovao rezultatom 76:63 (22:14; 10:20; 18:17; 26:12).

Što se tiče samog meča, oba sastava ga otvaraju pogotkom za tri, nagovestivši tako dobro šutersko veče. Međutim, nada malobrojne grupe prisutnih u dvorani se izjalovila, jer su timovi u nastavku vezali nekoliko grešaka, tako da je na semaforu dugo stajao rezultat iz prvog minuta. Tek je Matija Popović, spustivši loptu na dno mrežice, prekinuo sušu. Od tog trenutka igra Borca krenula je uzlaznom putanjom. Ekipu je povukao Miletić sa par dobrih pogodaka, uključujući i jedno zaista snažno zakucavanje. Domaćin je, uprkos dobrom otporu rivala, polako podizao razliku, pa je nakon poena Gavrilovića imao plus osam (22:14).

Na početku drugog kvartala, a nakon dobrog prodora mladog Karapandžića, Borac je stekao dvocifrenu prednost (26:15), prvi put u okršaju. Međutim, uprkos želji Čačana da se već u tim minutima odlepe na razliku koja bi duel uvela u mirnije vode, borbena Vojvodina to nije dozvolila. Štaviše, nizom učinkovitih napada pred kraj deonice uspela je prvo da poravna rezultat, pa čak i da povede (32:34), što je malo ko očekivao. Ipak, trud i zalaganje su se Novosađanima u potpunosti isplatili, pa su zadovoljniji otišli na veliki odmor.

Čim je sudija označio početak drugog poluvremena, timovi su krenuli da vode veliku borbu. Bila je očita želja kod oba sastava da slave u poslednjem meču KLS – a, tako da su se prilično zalagali. Zbog rečenog, niko nije uspeo da se odlepi, već je na snazi bila rezultatska klackalica. Taman što bi Borac poveo, Vojvodina bi vrlo brzo prišla, ili čak poravnala skor. Međutim, kada je Alikadić pogodio šut za tri, malo je razdrmao svoj tim. Usledile su trojke Đokovića i Todorovića, tako da je Borac pobegao na plus šest (48:42). Ali ponovo se desio scenario iz druge deonice. Vojvodina je opet odgovorila na pravi način, pa je je uspela da zaustavi nalet protvnika i čak da u odlučujući deo igre uđe sa poenom prednosti (50:51).

Poslednji kvartal Vojvodina je krenula na sve ili ništa. Iako je ispala iz KLS – a, želela je da se od ovog takmičenja oprosti u velikom stilu. Međutim, kako se u Čačku uvek pita Borac, na parketu je vođena prava muška borba, uprkos malom takmičarskom značaju utakmice. Razume se, inicijativu je preuzeo domaćin, koga su predvodili Džons i Nerandžić. Iako je trebalo da protekne nekoliko minuta, Borac je uspeo da zaradi suficit od 15 poena (71:56). Kako se na kraju ispostavilo, taj period bio je ključan za pobedu Borca, koji je, uprkos malo većem trudu od očekivanog, upisao još jedan trijumf u KLS ligi.

Čačak – Dvorana Borca. Sudije: Sedlar, Matić, Marković.

Borac: Alikadić 4, Popović 4, Šušić 2, Đoković 7, Bumbić 3, Miletić 12, Gavrilović 7, Nerandžić 9, Karapandžić 5, Džons 7, Todorović 5, Čarapić 11.

Vojvodina: Radulović 6, Simović 10, Pejović 5, Šijačić, Agoč 13, Prica 2, Mandić, Latifagić 14, Šrajer 5, Živković 8, Milkovski.

Piše: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča