Iako je Superliga u punom jeku, KK Borac je već počeo da sklapa tim za narednu sezonu.

Nakon što je produžena saradnja sa Dudom Sanadzeom, a pride prvom timu priključeno pet kadeta, ugovor na godinu dana je parafiran sa Lautarom Tomasom Lopezom (188, 1999), mladim organizatorom igre.

Plejmejker rodom iz Argentine stigao je u Borac u vreme pauze između okončanja ABA lige i starta Superlige. Pre početka domaćeg takmičenja potpisao je ugovor do konca lige, uz opciju produžetka saradnje. Pošto je više nego očigledno oduševio upravu kluba, trenera Marka Marinovića, kao i ostatak stručnog štaba, saradnja je ponovo sklopljena, ovog puta na godinu dana.

Lopez je do sada pokazao zavidno košarkaško znanje. Njegov košgeterski učinak na utakmicama sa FMP-om i Crvenom zvezdom mts, lucidne asistencije i dobar pregled igre dobrano su impresionirale zaljubljenike u košarku u Čačku, ali i šire. Nema sumnje, on će biti ogromno pojačanje naredne sezone, u kojoj će Borac ponovo nastupati u ABA eliti.

Inače, pre Borca Lopez je nastupao za mlađe kategorije Baskonje, kada je i usmerio na sebe pažnju košarkaške javnosti. Takođe, upisao je i minute za slavni tim iz Španije. U Čačak je došao iz Intera iz Bratislave.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography