Ekipa Borca danas se u prestonici sastala sa taborom koji sa klupe predvodi Vlado Šćepanović. Tim Marka Marinovića je favorizovanom domaćinu pružio dostojan otpor, zbog čega se iz Beograda vratio ponosno i uzdignute glave. Ipak, srčana borba Čačana nije bila dovoljna, pa je Partizan slavio rezultatom 71:66 (17:22; 20:20; 18:10; 16:14).

Borac je bolje otvorio susret od protivnika. Od prvog sudijskog zvižduka tabor Marka Marinovića je svim snagama pokušavao da pokaže slavnom rivalu da je tim koji zavređuje pažnju. Ne samo da je u tome uspevao, već je u prvom poluvremnu imao i prednost, u jednom trenutku i dvocifrenu. Naročito dobro su se Čačani pokazali u prvoj deonici, koju su okončali u svoju korist (17:22).

Međutim, dobra igra Borca primorala je trenera Šćepanovića da na parket izvede proverenu petorku. To je kao dobit imalo da je Partizan tokom treće deonice preveo rezultat na svoju stranu semafora. Naravno, nije vođstvo Partizana bilo ogromno, ali je domaćinu ipak ulivalo kakvu-takvu sigurnost.

U završnom delu igre crno-beli sastav je stavio tačku na pitanje pobednika, pa je meč, u skladu sa očekivanjima, okončao u svoju korist (71:66).

Bez obzira na poraz, tim iz grada na Moravi je još jednom pokazao da poseduje snagu, kvalitet, srčanost i energiju da se nosi na ravnoj nozi sa najboljim timovima ABA lige.

Najbolji pojedinac u redovima Borca bio je Đoković sa 12 poena. Kod Čačana dvocifreni je bio samo još Gavrilović, koji je ubacio 10 koševa. Kod Partizana istakao se Pejdž sa 12 poena.

Nakon dva meča odigrana na strani, sa FMP-om i Partizanom, Čačani se vraćaju duelima u svojoj hali. Sledeći gost u dvorani kraj Morave biće Mladost iz Zemuna, a ta utakmica je zakazana za utorak u 18 časova.

Partizan: Miler-Mekintajer 11, Zagorac 8, Tarlać, Pejdž 12, Dangubić 5, Gordić 5, S. Janković, Jaramaz 7, Angola, Veličković, N. Janković 2, Tomas 5, Trifunović 2, Mozli 7, Majk 7.

Borac: Novaković 6, Đoković 12, Miletić 5, Gavrilović 10, Tornton 8, Kočović 8, Nerandžić 4, Džons 6, Todorović 4, Čarapić 3.

Piše: Nikola Minović

Foto: Dragana Stjepanović/KK Partizan