U okviru 17. kola AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca će po drugi put u sezoni ukrstiti koplja sa igračima Mege Mozzart (nedelja, 12h, Arena sport 3).

Vredno podsećanja jeste da su Borac i Mega već jednom imali priliku da ogledaju košarkaško znanje i umeće. Bilo je to u 4. kolu, kada je fenomenalnom partijom Borac savladao pulene Vladimira Jovanovića (80:68).

Međutim, situacija se značajno promenila u međuvremenu. Borac je u poslednje vreme bio opterećen brojim problemima, kako sa povredama igrača, tako i sa pojavom virusa COVID-19 u svojim redovima.

Trener Čačana Marko Marinović ukratko se osvrnuo na minuli period.

„Nakon više od 20 dana došao je konačno trenutak da odigramo jednu utakmicu. Nije nam lako, jer se mnogo igrača tek nedavno oporavilo od korone, a nisu nas zaobišle ni povrede. Bilo je momenata kada smo jedva uspevali da napravimo trening sa svega pet, šest košarkaša. Sve u svemu, težak period je iza nas. Ali ne možemo da se žalimo, jer su mnoge ekipe bile u istoj ili sličnoj situaciji“, rekao je kormilar Borca.

Timu iz grada na Moravi predstoji veliki izazov, odnosno utakmica sa Megom Mozzart, za koju Marinović ima samo reči hvale.

,,Mega je sastavljena od mladih i izuzetno talentovanih igrača. Nema sumje, to je ekipa koja ima najveću perspektivu u ligi. To je pokazala tokom sezone, naročito na svom terenu, gde je perfektna i neprikosnovena. Utakmica protiv Partizana je pokazala da se u Megi odlično radi. Ima program koji traje godinama i koji odlično funkcioniše. Takođe, vodi je kvalitetan trener”, smatra trener Borca.

Naravno, Marinović ističe da predaja nije opcija.

,,Pred nama je težak posao, u to nema sumnje. Mega je tokom ove iznenadne pauze odigrala dve utakmice, a mi nijednu, što nije od male važnosti. A sigurno će želeti da ponovo pokaže sve što zna i revanšira nam se za poraz iz prvog dela sezone. Zbog svega što sam rekao, smatram da je u ovom momentu Mega favorit. Ali nema predaje, naša dužnost je da izađemo na teren i pružimo svoj maksimum”, završio je Marko Marinović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography