Ukoliko je postojala nedoumica oko pitanja ko je suvereni vladar ABA 2 i KLS lige, Borac je istu razrešio u minule dve sedmice. Niz kome se više ne nazire kraj, gde je čačanski tim savladao MZT, Rogašku, Dinamik, Slobodu, učvrstili su ga na čelu oba takmičenja. Ekipa koja prosto pleni svojom borbenošću, timskom igrom, talentom, požrtvovanjem, svojim rezultatima je došla do toga da svi ovosezonski ciljevi budu gotovo izvesni. Razume se, ništa još nije završeno, ali ukoliko se sublimira sve viđeno, onda je četa Marka Marinovića najviše zaslužila da se preseli u viši rang.

Strateg Borca Marko Marinović apostrofira motiv kao moćno oružije protivnika u narednom okršaju.

,,Nema sumnje, ispred nas je jedno od najzahtevnijih gostovanja, naročito ako se ima u vidu da Sutjeska još uvek ima šanse za plasman u plej-of. Nikšićani su izgubili nekoliko mečeva koje verovatno nisu planirali. Zbog toga će domaćin biti jako motivisan, jer bi mu svaka pobeda veoma značila. Što se nas tiče, ovaj duel dolazi nakon dve veoma teške utakmice prošle nedelje protiv Rogaške i Slobode. Ali nikad nismo tražili alibi u umoru, pa nećemo ni ovog puta”, izjavio je šef struke Borca.

Bez obzira na silan izazov, kormilar Čačana poručuje:

,,Idemo u Nikšić da pružimo svoj maksmimum, kao što uvek i činimo. Naravno, neće nam biti lako, Sutjeska je dobra ekipa sa iskusnim pojedincima poput Pavlićevića, Kneževića, Lalovića… Bez obzira na sve navedeno, ukoliko nam se bude ukazala šansa, mi ćemo je iskoristiti. Eventualna pobeda biće nam od velikog značaja, jer ćemo se dodatno učvrstiti u vrhu ABA 2 lige”, smatra Marinović.

Đorđe Majstorović, najiskusniji igrač u taboru Borca, pred polazak u Nikšić analizirajući narednog protivnika istakao je Nikolu Pavlićevića kao udarnu iglu Sutjeske.

,,Pred nama je jedno od najtežih gostovanja u ABA 2 ligi, kako zbog kvaliteta protivnika, tako i zbog uslova u kojima se igra meč, a koji nisu baš idealni. Sutjeska je poprilično nezgodna ekipa, naročito kada igra kod kuće. U redovima protivnika posebno bih istakao Pavlićevića, odličnog šutera, koji ako je raspoložen za igru može dosta da namuči rivala. S druge strane, ako mu nije dan, kao ni ostatku tima, u stanju su da izgube od lošijih rivala i ubedljivom razlikom“, rekao je centar Čačana.

Prekaljeni košarkaš ističe da je kvalitetna igra u defanzivi ključni segment koji Borcu može doneti povoljan rezultat.

,,Nema previše prostora za dublju analizu protivnika, jer smo u nedelju imali izuzetno važan meč KLS lige protiv Slobode. Ipak, u Nikšić putujemo sa željom da nastavimo u pobedničkom ritmu. Ukoliko ponovimo partije iz prethodnog perioda, to je izvesno. Moram da naglasim da samo dobrom odbanom možemo do trijumfa. Ako budemo na visini zadatka u defanzivi, verujem da napad neće biti problem, a onda će pobeda doći kao nagrada za dobar posao“, dodao je Majstorović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča