U derbiju 12. kola Košarkaške lige Srbije ekipa Borca ugostila je Novi Pazar. U dvorani kraj Morave, pred oko 1.200 gledalaca, bolji je bio domaći tim, koji je slavio rezultatom 94:91 (26:18; 22:19; 23:22; 23:32). Zahvaljujući novoj pobedi, Čačani su se i dalje zadržali na vodećem mestu u domaćem takmičenju.

Shodno renomeu, timovi su od samog početka krenuli veoma energično i motivisano. Razume se, Borac kao domaćin prvi je preuzeo inicijativu, a samim tim i prednost. Međutim, ista nije iznosila veliki broj koševa, jer su Pazarci pružali lavovski otpor. Ali kada je Majstorović preuzeo odgovornost, pogodio je dva šuta za tri poena, pa je svoj tim odveo na plus sedam (14:7). Ta situacija naterala je trenera Popovića da preseče nalet Borca tajm autom. U nastavku se Novi Pazar prilično trudio, ali zbog silnih promašaja nije uspeo da anulira zaostatak. To je Borac iskusno kaznio, pa je čak pobegao na osam koševa prednosti (26:18).

Drugi kvartal je započeo greškama i promašajima na obe strane. Sušu je prvi prekinuo Muratović pogotkom za dva. Delovali su Pazarci nešto angažovanije, ali to im ipak nije bilo dovoljno da sustignu domaćina. Neodlučnost u redovima gostujućeg sastava iskoristili su Čačani, pa su preko Kočovića, Alikadića i Đokovića zaradili prednost od 14 koševa (46:32). Suficit stečen krajem drugog dela igre Borac je pametnom igrom uspeo da sačuva do odlaska na veliki odmor.

Nakon što su se odmorili i analizirali svoje greške, Pazarci su u drugo poluvreme ušli sa više energije, ali i motiva. Vezali su šest poena, pa su tako dobrano smanjili zaostatak u odnosu na domaćina. Gotovo tri minuta moralo je da protekne pre nego što je Borac spustio loptu na dno mrežice. Prvi je to učinio kapiten Čarapić. Odmah ga je sledio Nerandžić, tako da je domaći tim ponovo vodio sa dve cifre (56:45). Polako, ali sigurno, Borac je lomio svog protivnika, konstantno uvećavajući odstojanje. U jednom momentu imali su Čačani plus od 22 koša (71:49), što je protiv kvalitetnog suparnika bio zaista veliki kapital. Međutim, usledio je dobar odgovor Pazara, koji je vezao 10 koševa, pa je tako sa dostojnim zaostatkom čekao poslednji deo utakmice.

Osokoljen dobrom igrom sa kraja treće donice Novi Pazar je četvrti kvartal krenuo na sve ili ništa. Osetili su da je Borac popustio, pa su ukazanu priliku koristili na pravi način. Vezali su 16 koševa, pa su prišli na svega šest poena zaostatka (71:65). Tada je trener Marinović shvatio da je đavo odneo šalu, pa je pozvao na minut za savetovanje. Taj potez je urodio plodom, jer je Borac prvo zaustavio nalet gostiju, a zatim je i vratio dvocifreni suficit na svoj konto. I publika je osetila da je pravi trenutak da pojača intezitet navijanja, pa je to i učinila. Na jedvite jade Čačani su odbranili domaći teren od Novog Pazara, koji se ponovo pokazao kao tvrd orah. Bili su gosti u prilici da naprave veliko iznenađenje, jer su u samoj završnici prišli na svega pola koša zaostatka (90:89). Međutim, Čarapić je sa linije slobodnih bacanja doneo svom timu dva boda.

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 1.200. Sudije: Juras, Prpa, Milojević.

Borac: Ćurčić, Alikadić 6, Popović, Đoković 11, Krsmanović, Gavrilović 6, Majstorović 10, Kočović 21, Nerandžić 11, Karapandžić, Todorović 7, Čarapić 22.

Novi Pazar: Brunčević 10, Melori 8, Numanović 2, Kulundžić, Milić, Novaković  6, Islamović 10, Todorović, Miladinović 4, Muratović 12, Korać 24, Vučićević 15.

Nikola Minović