Košarkaši Borca nastavili su da se pripremaju za novu ABA sezonu. U skladu sa tim, otisnuli su se put Novog Sada, gde su bili gosti ekipi Vojvodine.

U skladu sa očekivanjima, Borac je opravdao svoj renome, pa se sa putovanja vratio ovenčan lovorikama, jer je slavio rezultatom 71:98.

Već do poluvremena Borac je stekao značajan suficit od 13 poena (38:51), tako da je na veliki odmor otišao sa solidnom zalihom koševa. U nastavku je samo dodao gas, pa je meč okončao sa velikih 27 poena prednosti.

Bila je to šesta pobeda izabranika Marka Marinovića u dosadašnjem delu priprema. Da podestimo, do sada su Čačani savladali FMP, Studentski centar, Metalac, Vršac i Zdravlje. Pored toga, crveno-beli sastav je pretrpeo i jedan poraz od Mladosti iz Zemuna.

Najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je Tomašević, koji je postigao 17 poena. Sledio ga je mladi i talentovani Đorđe V. Ćurčić, koji je ubacio 15. Dvocifreni su još bili Marinković sa 14, Novaković je dao 12, Pecarski 11, dok je Lešić dodao 10 poena.

Već u subotu Borac očekuje novi izazov. Naime, u dvoranu kraj Morave stiže ekipa Podgorice. Biće to poslednja provera za pulene Marka Marinovića pred početak jadranske lige. Inače, ABA liga počinje narednog vikenda, a prva prepreka za igrače Borca biće Igokea. Taj meč je zakazan sa subotu 25. septembar, a početak je u 17 časova.

Borac: Ćurčić 13 (2 as.), I. Đoković 6 (as.), Tomašević 15 (3 as.), Pecarski 9 (7 sk.), Marinković 14 (3 sk.), Novaković 12 (2 as., 4 sk., 2 uk.), Lešić 10 (5 sk., 2 uk.), Todorović 8 (3 sk., 4 uk.), Čarapić 5 (4 sk., 2 as.), Janković 2.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography