Košarkaši Borca su na najbolji mogući način započeli niz pripremnih utakmica. U prvom duelu, a sa prilično promenjenim sastavom, Čačani su izašli na megdan FMP-u. Na koncu susreta, pobedom je mogao da se pohvali sastav Marka Marinovića, koji je slavio rezultatom 86:89 (26:18; 20:22; 22:26; 18:23).

Domaćin je bolje otvorio susret, pa je prvi desetominutni period okončao u svoju korist sa osam poena suficita. Ali već u nastavku tim iz grada na Moravi je dodao gas, pa je svaku narednu četvrtinu završio u plusu. To je bilo dovoljno da se meč u Železniku okonča trijumfom.

Važnost ove pobede raste ukoliko se ima u vidu da je Borac na megdan izašao sa svega devet igrača, dok je protivnik imao kompletan roster. Ukoliko se po jutru dan poznaje, pred taborom Marka Marinovića je uspešno i berićetno leto.

Najbolji pojedinac u pobedničkom sastavu bio je bivši igrač FMP-a, a sada košarkaš Borca, Marko Pecarski. Mladi centar je ubacio 20 poena, a pride je imao i četiri skoka. Sledili su ga novajlije Hejl i Tomašević sa po 14 koševa, a dvocifreni kod Borca bili su još Todorović i Lopez sa po 11, dok je Sanadze dodao 10 poena. Kod FMP-a ubedljivo najbolji je bio Radonjić, nekadašnji igrač Borca, koji je zabeležio 29 poena.

Već za nekoliko dana, tačnije 25. avgusta, Borac će imati novu priliku da pokaže šta zna i koliko može. Doduše, drugi pripremni meč biće odigran u dvorani kraj Morave (18h), a protivnik će biti Studentski centar, još jedan tim koji će biti konkurent Čačanima u ABA ligi.

FMP: Vujičić, Popović 8, Džons 7, Vasić, Simović 6, Tasić 10, Lakić 2, Izundu 6, Šaranović 2, Radonjić 29, Nerandžić 10, Nikolić 6.

Borac: Hejl 14, Sanadze 10, Lopez 11, Janković, Tomašević 14, Pecarski 20, Novaković 9, Todorović 11, Čarapić.

Tekst: Nikola Minović

Foto: KK Borac