U prvom meču baraža AdmiralBet ABA lige sastali su se Borac Mozzart, koji teži opstanku u elitnom jadranskom takmičenju, kao i Helios Suns, ekipa koja ima želju da se ovim putem plasira rang više. Samo te informacije su dovoljne da se dokaže kakav je značaj imala utakmica koja je odigrana u hramu košarke kraj Morave. Naravno, iz tog razloga su oba sastava uložila silan trud tokom čitavih 40 minuta košarke. Ipak, lovorikama se mogao okititi samo jedan tabor, a u skladu sa očekivanjima, to je učinio tim koji predvodi Dejan Mijatović. Kada je zvuk sirene signalizirao kraj okršaja, konačan rezultat je glasio 96:78 (28:19; 29:23; 19:24; 20:12).

Takođe, vredno je pomenuti da je pre početka duela odana počast minutom ćutanja nedavno preminulom profesoru Aleksandru Stefanoviću, dugogodišnjem sportskom delatniku, jednom od pionira košarke u gradu na Moravi .

Treba reći još i to da je pre prvog zvižduka uručena nagrada Hanteru Hejlu, najboljem strelcu regularnog dela sezone. On je primio pehar od Mirka Drobnjaka, legende čačanske košarke. A lepo je naglasiti da je utakmici prisustovao Josip Farčić, nekadašnji igrač Borca i Partizana.

Borac Mozzart: Boldvin 25, Đ. V. Ćurčić, Glišić, Lešić 10, Tomašević, Gagić 16, Kočović, Novaković 2, Radonjić 9, Todorović 3, Čarapić 6, Hejl 25.

Helios Suns: Luk 14, Ferme 3, Babič, Zemljić, Mirtič 11, Buljević 11, Zulić, Oman 4, Tanstal 7, Bačvić 13, Mahkovic 12, Sirc 3.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Dragana Stjepanović