U 5. kolu ABA 2 lige košarkaši Borca ostvarili su novu, četvrtu pobedu ove sezone u regionalnom takmičenju. Na parketu dvorane kraj Morave savladana je Rogaška rezultatom 91:61 (25:12; 20:13; 26:16; 20:20). Ovog puta, poseta u hali bila je nešto veća, tako da se čini da je apel trenera Marinovića donekle urodio plodom. Zahvaljujući velikoj podršci sa tribina, kao i odličnoj igri, Čačani su i dalje neporaženi kod kuće, računajući oba fronta na kojima vode borbu.

Majstorović je pogotkom za tri otvorio susret, nagovestivši tako dobro šutersko veče. Tako je i bilo. Nakon njega su pogađali i ostali sa različitih pozicija, naročito Đoković, tako da je Borac na sjajan način igrao već od starta. Na dobar napad nadovezala se i solidna odbrana, tako da je u jednom trenutku domaćin imao plus 14 (19:5). Što se tiče igre Rogaške, falila joj je bolja realizacija u završnici napada, pa otuda konstantan deficit. Naravno, i jaka odbrana Borca dobrano je kumovala takvoj situaciji. Razume se, trener gostiju pokušao je da prekine nalet Borca minutom odmora, ali taj posao pokazao se kao jalov. Čačani su u potpunosti kontrolisali igru.

Od početka druge deonice Borac je obavljao dobar posao započet u prvom kvartalu. Na odličnu igru domaćina gosti nisu imali adekvatan odgovor. I ne samo to. Košarkaši Rogaške su u većem delu prvog poluvremena delovali kao da nemaju volje ni motiviva da se nadmeću u Čačku. Samo individualnim rešenjima dolazili su do poena. A Borac je to obilato koristio. Polako, ali sigurno, uvećavao je svoj suficit, a u jednom momentu dosegao je kotu 24 (45:21). Sve u svemu, prvo poluvreme proteklo je u apsolutnoj dominaciji Borca.

Treću četvrtinu Rogaška je zaigrala sa nešto više živosti nego prethodni deo meča. Uprkos tome, na semaforu se rezultat nije bitnije menjao. Borac je nastavio da drži kvalitet igre na zavidnom nivou, tako da Rogaška, uprkos trudu, nije uspela da uhvati priključak. Štaviše, polovinom deonice Borac je dodao gas, pa je nakon trojke Kočovića stekao prednost od ogromnih 30 poena (71:41). Bilo je očito da gostujući sastav nema snage da parira raspoloženim Čačanima.

Uprkos ogromnoj razlici, Borac nije posustajao do samog kraja. Prosto je iz svih raspoloživih oružja rešetao rivala. Zbog sjajnog šuta Čačani su u jednom momentu imali 34 poena više (89:55). Međutim, na drugoj strani i Rogaška se malo probudila, pa je vezala nekoliko efikasnih napada. Ali jedini efekat toga bio je taj da su gosti samo na trenutak smanjili zaostatak ispod 30 poena. I to je bilo sve. Zbog očite dominacije u susretu trener Marinović je i ovog puta značajan broj minuta dao mladim igračima, kako bi se dodatno kalili i sticali iskustvo.

Čačak – Dvorana Borca. Gledalca: 1.000. Sudije: Raičević, Strika, Eadinović.

Borac: Alikadić 5, Popović, Đoković 13, Krsmanović 2, Bumbić, Gavrilović 14, Majstorović 8, Kočović 12, Nerandžić 16, Džouns 8, Todorović 6, Čarapić 7.

Rogaška: Ferme 5, Božak 5, Fon 3, Dornik 6, Vašington 5, Durnik 12, Lelić 6, Čigoja, Miličević 17, Vujasinović 2.

Nikola Minović/KK Borac