U hali KK Borac okončani su radovi na postavljanju novog parketa. Stari parket nije skidan, već je novi postavljen preko njega. Takođe, reket i deo izvan linija terena ofarbani su u klupsku crvenu boju, za razliku od pređašnje, koja je bila plava.

Pored toga, klupe namenjene za stučni štab i igrače, kao i zapisnički sto, biće premešteni na drugu stranu terena, ispod tribine do Morave, baš kao što je to nekad bio slučaj. Taj potez je učinjen zbog nužnosti ispunjenja standarda TV prenosa, što je samo jedan od brojnih uslova učešća u ABA ligi.

Uprkos činjenici da su u Borcu započeti infrastrukturni radovi na nužnom preuređenju hale, još uvek nije poznato da li će uopšte publika biti u prilici da prati mečeve jadranskog takmičenja.

Naime, dobro je znano da je početak regionalne lige zakazan za 3. oktobar. Međutim, zbog epidemiološke situacije koja vlada u svetu, pa samim tim i na Balkanu, ne može se sa sigurnošću reći da li će biti dopušteno, i u kom obimu, prisustvo navijača u dvoranama ABA ekipa.

Ipak, ostaje nada da će se do oktobra situacija stabilizovati, pa da će Čačani moći da na pravi način, baš kako su i navikli, da bodre svoj voljeni klub. I to u hali koja sija novim sjajem!

Piše: Nikola Minović

Foto: Lejča photography