U 16. kolu ABA 2 lige košarkaši Borca su se po drugi put u sezoni sastali sa ekipom Rogaške. Baš kao i lane, bolji je bio čačanski tim, koji je slavio rezultatom 77:84 (11:19; 26:16; 16:20; 29:29).

Od prvog sudijskog zvižduka Borac je zaigrao veoma disciplinovano, čvrsto u odbrani, a potentno u napadu. Odmah su gosti preuzeli vođstvo, koje, istina, nije bilo previsoko, ali je ipak ulivalo samopouzdanje već od starta susreta. Takvo stanje na parketu potrajalo je dobrih šest minuta, kada je Borac poenima Čarapića, pobegao protivnku na plus osam (5:13), što je trenera Novakovića primoralo da zatraži tajm aut. U nastavku se Rogaška dobrano trudila da istopi zaostatak, ali taj poduhvat joj nije uspeo. Štavše, gosti su krajem deonice stekli prednost od dve cifre (9:19).

Odnos snaga uspostavljen u prvom kvartalu gotovo da je promenjen u drugom. Polako, ali sigurno, Rogaška je topila zalihu rivala, pa je u poslednjem minutu druge četvrtine uspela da smanji deficit i priđe rivalu na svega pola koša (32:33). Ali Borac je na mišiće uspeo da sačuva stečeni kapital, pa je malo zadovoljniji otišao na petnaestominutni odmor.

Osokoljeni dobrom igrom iz druge četvrtine domaći su u istom stilu zaigrali nakon velikog odmora. Sve vreme su Borcu disali za vratom, ne dozvoljavajući mu prosto da diše. Doduše, nisu imali dovoljno snage da potpuno preokrenu rezultat, ali su ipak sve vreme bili u igri, što nije ni malo lako protiv lidera takmičenja. Mukotrpan rad im se isplatio, pa su u nekoliko navrata poravnavali rezultat. S druge strane, Čačani su na jedvite jade uspevali da zaustave nalete domaćih. Donekle, nastojanja gostiju su urodila plodom, jer nisu dozvolili da Rogaška preuzme stvar u svoje ruke. Čak su krajem treće deonice vratili na svoj konto pristojnu prednost od sedam poena (48:55), što je podatak značajan sam po sebi ako se ima u vidu u kom smeru su se kretale stvari tokom trećeg dela utakmice.

Početkom poslednje deonice Borac je posle dugo vremena imao suficit od dve cifre (48:59). To je vidno uplašilo klupu Rogaške, koja je istog momenta pošto je Đoković spustio loptu na dno mrežice pozvala minut odmora. Međutim, nastojanja domaćina da nešto promeni su se izjalovila. Borcu je proradio šut sa spoljnih linija, tako da Rogaška nije imala tu više šta da traži. Prednost stečenu u prvim minutima četvrtog kvartala Borac nije ispuštao, već je iskusno i rutinski priveo meč kraju, ostvarivši tako novu, četrnaestu pobedu u ABA 2 ligi.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Čarapić i Đoković, koji su ubacili po 17 poena. Pratili su ih Kočović sa 13, Gavrilović je postigao 12, a Nerandžić je dodao 11 koševa.

U narednom kolu KLS lige ekipa Borca ide put Užica, gde će se u derbiju domaćeg prvenstva sastati sa Slobodom. Taj meč je na programu u nedelju 19. januara, a početak duela je u 18 časova.

Rogaška: Ferme 13, Čevizović, Božak, Sivka, Fon 7, Dornik 5, Vošington 16, Durnik 6, Čigoja, Miličević 17, Vujasinović 13.

Borac: Alikadić, Popović, Đoković 17, Miletić, Gavrilović 12, Majstorović, Kočović 13, Nerandžić 11, Džons 9, Todorović 5, Čarapić 17.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Rogaška/Borut Fajs