Košarkaši Borca nisu dozvolili da se dogodi iznenađenje na parketu dvorane kraj Morave. U 24. kolu KLS – a, pred solidno popunjenim tribinama, savladali su ekipu OKK Beograda rezultatom 77:62 (25:16; 24:18; 16:21; 12:7).

Borac dobro ulazi u susret, šuterski vrlo raspoloženo, a samim tim i efikasno. Nije prošlo dugo, a tim sa Morave je, predvođen Svetozarom Popovićem i Čarapićem, stekao solidan suficit od devet poena na svom kontu (16:7). To je bio alarm za trenera Beograđana da zatraži minut odmora. Ipak, potez nije doneo željenji rezultat, jer je Borac u nastavku igrao dovoljno dobro da sačuva stečenu prednost iz uvodnih minuta.

Kočović je pogotkom za tri otvorio drugi kvartal i na taj način doneo svom timu prvu dvocifrenu prednost. Posle njega nova tri poena doneo je Alikadić, pa je domaćin pobegao na +19 (37:18), što beše najveća prednost. Razume se, trener OKK je ponovo posegao za tajm autom kao jedinim rešenjem. Međutim, ponovo mu se želja izjalovila, baš kao u prvoj deonicim. Borac je nastavio da drži kvalitet igre na visokom nivou, tako da mlada gostujuća ekipa nije imala puno šanse. Zbog svega pokazanog, domaćin je zadovoljniji otišao na veliki odmor.

OKK Beograd drugo poluvreme otvara prilično energično. Bila je vidna želja kod gostiju da u kratkom vremenskom periodu smanje zaostatak i borbu učine zanimljivijom i ravnopravnijom. Predvođeni prekaljenim Miljenovićem gosti su sa par dobrih napada smanjili deficit na sedam koševa (58:51). Ali to je bilo najbliže što je Borac dopustio rivalu da mu priđe. Pred kraj deonice Borac je, uz dosta truda, zaustavio nalet Beograđana, pa je iz trećeg dela igre izašao sa solidnim brojem koševa na svojoj strani semafora.

Miletić snažnim zakucavanjem započinje poslednji deo igre, nastavljajući tako svoje dobro veče. Međutim, uprkos činjenici da je imao značajnu prednost, mahom dvocifrenu, njegov tim se prilično mučio da istu sačuva. Sve vreme OKK je vrebao svoju šansu da potpuno anulira zaostatak i meč uvede u neizvesnu završnicu. I bio je na dobrom putu da to i učini. Naime, polovinom četvrte deonice gosti su se približili domaćinu na samo pet poena zaostatka (67:62). U tim momentima publika je osetila da je potrebna svom timu, pa je intezivirala navijanje. Nošen hukom sa tribina, Borac je zbio svoje redove, pa je na tri minuta do kraja ponovo stekao prednost od dve cifre. Od tog naleta Čačana gosti nisu mogli da se oporave, pa je domaćin, u skladu sa očekivanjima, upisao novu pobedu. Treba pomenuti Čarapića, čija je sjajna sekvenca krajem susreta umnogome doprinela dobroj igri i trijumfu Borca.

Čačak – Dvorana Borca. Gledalaca: 1.000. Sudije: Mrdak, Vesković, Stefanović.

Borac: S. Popović 4, Alikadić 3, M. Popović, Đoković 2, Miletić 13, Majstorović 6, Kočović 7, Nerandžić 10, Karapandžić, Džons 8, Todorović 8, Čarapić 16.

OKK Beograd: Vujić 9, Miljenović 14, Kljajević 4, Musić, Langović 4, Jovičić 7, Brekić, Rebić 5, Popović 12, Matković 7, Vićentić.

Piše: Nikola Minović

Foto: Duško Radišić-Lejča