Seniorski sastav Borca Mozzart će u četvrtfinalnoj utakmici Kupa Radivoja Koraća ukrstiti koplja sa košarkašima Čačka 94 Quantox. Takvu sudbinu Čačanima je odlučio današnji žreb.

Inače, za ,,Žućkovu levicu“ osam srpskih timova će se boriti u Nišu od 14. do 17. februara tekuće kalendarske godine. Kao što je dobro poznato, trofej će braniti Crvena zvezda Meridianbet, koja je prošle godine osvojila Kup upravo u gradu na Nišavi.

Što se tiče tačnog datuma, a to posebno zanima sve ljubitelje košarke, duel čačanskih timova će biti odigran u sredu 14. februara, a početak susreta planiran je za 17:00.

Pobednik utakmice Borac Mozzart – Čačak 94 Quantox ide na boljeg iz susreta Crvena zvezda Meridianbet – FMP Soccerbet. U drugom delu kostura koplja će ukrstiti Partizan Mozzart Bet i Hercegovac iz Gajdobre, kao i Mega MIS i Vojvodina.

Zanimljivo i vrlo pohvalno je to da će grad podno Ovčara i Kablara ove godine imati čak dva predstavnika u Kupu Radivoja Koraća. Pored Borca Mozzart, koji je godinama unazad redovan učesnik rečenog takmičenja, ove godine je plasman među osam najboljih ekipa izborio i Čačak 94 Quantox. Dakle, posle Beograda, Čačak će biti grad sa najviše predstavnika u Kupu. Veliki podvig, nema šta!

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography