U 11. kolu AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart biće prinuđeni da se otisnu put Dalmacije, tačnije u Zadar, gde će ih dočekati domaćin istog imena (petak, 20:00, Arena sport 1).

Danilo Tasić, najbolji igrač Čačana u prethodnom susretu protiv Budućnosti, smatra da je u tom duelu Borac morao da odigra bolje drugo poluvreme.

„Kad sumiram utiske sa sa prethodnog meča, mogu da kažem da smo isti otvorili malo slabije nego što se to od nas očekuje. Ipak, uspeli smo da se vratimo i uvedemo duel u egal krajem prvog poluvremena, ali nismo izdržali do kraja, jer nismo imali odgovor na kvalitet i iskustvo ekipe Budućnosti. Rival je svaku našu grešku znao da kazni“, rekao je Tasić.

Borac će protiv Zadra morati dobrano da se pomuči, ukoliko ima nameru da se sa gostovanja vrati ovenčan lovorikama.

„Ekipa Zadra je sastavljena od košarkaša koji igraju već dve godine zajedno i jako se dobro poznaju. Naredni rival igra sa kraćom rotacijom, ali bez obzira na to, veoma je nezgodan tim, posebno kada igra na domaćem terenu, gde ima podršku svojih navijača. Kada igra u Zadru, veoma ga je teško pobediti“, mišljenje je igrača Borca.

Naravno, koliko je bio u mogućnosti, čačanski tim se spremio za meč na Jadranu.

„Nemamo mnogo vremena između dve utakmice. Pred nama je dug put do Zadra, a vreme koje smo imali na raspolaganju iskoristili smo da se što bolje pripremimo. Mogu da poručim da ćemo dati sve od sebe da što bolje uđemo u duel, pa da pokušamo da dođemo do trijumfa, koji bi bio jako koristan za nas u nastavku sezone“, dodao je iskusni košarkaš.

Od kada je stigao u redove crveno-belog tima Danilo Tasić se nametnuo kao jedan od najpouzdanijih igrača.

„U Čačku sam zaista dobro primljen od strane saigrača i trenera, ali i od navijača. Stvarno se dobro osećam u Čačku i čast mi je da nastupam za klub kakav je Borac, koji ima bogatu tradiciju. Zbog toga imam veliku odgovornost da pružam što bolje partije i da doprinosim igri tima“, završio je Danilo Tasić.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography