Uprkos činjenici da je završio sve svoje takmičarske obaveze u ABA ligi i KLS–u, prvi tim KK Borac Mozzart nije prekinuo sa radom tokom juna.

Već dvadeset dana stručni štab radi sa svim raspoloživim mladim košarkašima, odnosno sa onima koji u ovom momentu imaju važeće stipendijske ugovore sa klubom.

Ali tu spisku nije kraj! U crveno–beli klub dolaze na probu igrači iz regiona, i to gotovo svaki dan. Na taj način struka želi da pronađe košarkaše koji će popuniti mlađe kategorije Borca, ali i igrače koji će moći da odgovore zahtevima ABA lige. Dakle, one koji su sposobni da nastupaju za seniorski tim.

Jedan od njih je uspeo da zadovoljni kriterijume struke, tako da je došlo do sklapanja saradnje. Reč je o Nikoli Manojloviću, sa kojim je klub ugovorio da ostane naredne tri godine.

Dejan Mijatović, popularni Džoli, ponovio je da će brojni mladi igrači dobiti šansu da pokažu jesu li kadri da nose dres prvog tima Borca Mozzart.

,,Radimo punom parom do početka jula. Imamo na treninzima grupu igrača od pionirskog do seniorskog uzrasta. Želeli smo da izvršimo selekciju mladih igrača, a zatim da napravimo za njih individualni program. Na njihovoj kondiciji i snazi radiće Darko Bogićević Luis. A od 20. juna priključiće se i neki stariji igrači, koji će raditi i tokom jula. Praktično, celo leto će biti popunjeno. Želimo da igrači što spremnije dočekaju testiranja i početak priprema u avgustu”, započeo je Mijatović svoje izlaganje.

U grad podno Ovčara i Kablara u goste je stigao Robert Šajnberg, ugledni košarkaški delatnik iz Nemačke.

,,On je sjajan čovek i izuzetan profesionalac. Drži kvalitetnu akademiju u Minhenu, koja je u direktnoj saradnji sa Bajernom. Ima veliki ugled, tako da brojni igrači iz inostranstva dolaze kod njega. Želeli smo da dođe u Čačak i pogleda naš način rada. A pozvani smo da budemo njegovi gosti”, zastao je Mijatović, a onda je nastavio.

,,Doveo je dvojicu igrača na probu kod nas. Jedan je bio sa U20 reprezentacijom Nemačke. Oni će neko vreme trenirati sa nama”, dodao je kormilar Čačana.

Ali tu spisku igrača nije kraj.

,,Pored svih navedenih, sa nama treniraju još i Marko Pecarski, Vuk Vulikić… Praktično, u ovom momentu mi smo i otvoreni kamp. Dolaze brojni igrači da rade sa nama. A tako ćemo i nastaviti”, zaključio je Dejan Džoli Mijatović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Đurđe Mečanin