Pretposlednji okršaj 20. kola AdmiralBet ABA lige biće odigran u Čačku, gde će domaći Borac Mozzart imati priliku da ugosti rivale iz podgoričkog Studentskog centra Derby (ponedeljak, 18:00, Dvorana kraj Morave).

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, u nekoliko rečenica se osvrnuo na pauzu koju je tim imao u minulom periodu.

,,Pauza nam je dosta prijala, jer smo uspeli da oporavimo igrače koji su bili odsutni zbog bolesti i povreda. Posle utakmice Kupa iskoristili smo vreme koje smo imali da se kompletiramo i sprovedemo u delo ciklus rada i treninga, jer je mart mesec izuzetno bitan za klub. Od utakmice sa Studentskim centrom kreće serija važnih duela, koji će odlučivati o plasmanu u ligi. Sve u svemu, momci su uradili odličan posao. Svi smo se uželeli utakmica i jedva čekamo meč sa Studentskim centrom“, započeo je svoje izlaganje trener prvog tima.

Čačanima će posao biti izuzetno težak, naročito ako se uzme u obzir da se MZT u ovom momentu izjednačio sa brojem pobeda.

,,Moramo da se bavimo sobom i izazovima koji su pred nama, a ne bi trebalo da se previše oslanjamo na druge rezultate, jer vidimo šta se dešava u ligi. Ostaje da se fokusiramo na rivale, a pre svih na Studentski centar”, dodao je Mijatović.

Što se tiče sledećeg protivnika…

,,U goste nam dolazi sjajna ekipa, koja igra fenomenalno ove sezone. Tim je sklop mladosti i iskustva. Uostalom, Studentski centar ima projekat razvoja mladih igrača u Crnoj Gori. Na poziciji pleja ima Džeksona, koji je u francuskoj ligi imao izuzetnu statistiku. Megi je odličan trojkaš, Drežnjak je kvalitetni nisko krilo. A tu se spisak dobrih igrača ne završava. Sve u svemu, reč je o ekipi koja ima ogroman broj poena u rukama. Igra lepu napadačku košarku”, smatra strateg Borca Mozzart.

Ipak, domaćin ima spreman odgovor.

,,Od početka meča moramo igrati izuzetno agresivno. Prvi segment mora biti odbrana, gde zalaganje mora biti ogromno. Svi moraju biti fokusirani u defanzivi, ali i energija mora biti velika. Biće potrebno da igramo ratnički protiv Studentskog centra. Svaka lopta biće bitna. Naravno, i napad mora biti na visini zadatka. Samo tako možemo do pobede”, zaključio je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography