Košarkašima Borca Mozzart pošlo je za rukom da opravdaju renome člana jadranske elite. U svom prvom meču u AdmiralBet Superligi odbranili su domaći teren od veoma neugodne ekipe Vojvodine, koju su savladali skorom 90:83 (24:14; 17:28; 30:20; 19:21).

Važnost ovog poduhvata raste ukoliko se uzme u obzir da je pred pomenuto takmičenje Borac Mozzart značajno izmenio i podmladio svoj tabor. Iz ekipe su otišli neki izuzetno važni igrači, ali je zato šef struke tim popunio mladim i talentovanim košarkašima, članovima kadetskog i juniorskog pogona. Nekolicina njih je itekako opravdala poverenje dobijeno od kormilara tima.

Dejan Mijatović, trener Borca Mozzart, analizirao je minuli meč u nekoliko rečenica.

,,Pred utakmicu smo imali otežavajuću okolnost da smo ostali sa šest igrača. Mladi igrači su bili na završnom turniru, a tek su nam se priključili danas. Da stvar bude gora, Sava Lešić se pre meča ukočio, tako da smo bili i bez njega. Zbog toga smo u prvom poluvremenu pokušavali da energetski odmorimo seniorske igrače. Tu su veliki posao uradili Nikolić, Ćurčić i Milošević, a posebno Nikolić”, izjavio je popularni Džoli.

Zatim je još dodao.

,,U periodu koji sledi sve mlade igrače ćemo više uključiti u trenažni proces, a zatim će i njihova minutaža biti veća. Sve u svemu, zadovoljan sam igrom protiv Vojvodine. Imali smo velike probleme, ali su momci uspeli da izguraju. Energija i pristup u odbrani bili su odlični. Superliga je korisna da probamo neke nove stvari i vidimo na koje mlade igrače možemo da računamo”, rekao je Dejan Mijatović.

Nemanja Todorović, kapiten Čačana, smatra da je tim odigrao dobru partiju, bez obzira na smanjeni roster.

,,Čestitam Vojvodini na fer i korektnoj utakmici. Znali smo da će momci iz Novog Sada doći motivisani i sa željom da nas napadnu na domaćem terenu. Mi smo izašli na parket u skraćenom rosteru, jer smo ostali bez nekoliko ključnih igrača. A juniori su juče igrali završni turnir, pa su umorni. Bez obzira na sve, važna pobeda je iza nas. Nadam se da će od sledeće utakmice mladi momci moći više da nam pomognu, jer ovo može da bude dobra škola za njih”, kazao je Nemanja Todorović.

Naredni susret Čačani će imati već u nedelju 14. maja, kada će gostovati Metalcu u Valjevu. Početak utakmice je planiran za 18:00.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography