Jedna od utakmica 13. runde regionalne AdmiralBet ABA lige biće odigrana u Novom Mestu, gde će domaća Krka ugostiti čačanski Borac Mozzart (nedelja, 15:00, Arena sport 1).

Čačani ovaj duel očekuju u idealnom raspoloženju. Naime, u prethodna dva kola uspeli su da naprave zavidne podvige, jer su prvo u sred Dalmacije uspeli da nanesu poraz Zadru (79:80), a zatim u Dvorani kraj Morave i Mornaru (79:71). Navedeni trijumfi su poprilično osokolili izabranike Dejana Mijatovića, koji su ponovo pokazali kakvu snagu i potencijal poseduju. Takođe, crveno-beli tim se odlično uveo u seriju nešto lakših utakmica, što nije od tako male vrednosti.

Dejan Mijatović, šef struke Borca, smatra da će Krka pokušati da dođe do prve pobede kod kuće.

,,Čim smo završili utakmicu sa Mornarom odmah smo je arhivirali, a okrenuli smo se pripremi meča protiv Krke. Naredni rival se nedavno pojačao, jer je u svoje redove doveo Darka Planinića, iskusnog košarkaša, tako da sada ima jaču centarsku poziciju. Reč je o ekipi koja nema pobedu kod kuće, a dva puta je slavila na gostovanju protiv beogradskih ekipa, tako da će želeti da prvi put trijumfuje na svom terenu”, kazao je Mijatović.

Ipak, Čačani se nalaze u pozitivnom ritmu, tako da ima čemu da se nada.

,,Čeka nas ozbiljna i zahtevna utakmica, tako da smo vreme koje smo imali na raspolaganju iskoristili da skautiramo rivala i pripremimo se na najbolji mogući način. Nalazimo se u dobrom ritmu, vezali smo dve pobede, tako da imamo čemu da se nadamo. Potrudićemo se da odigramo još jedan dobar meč, jer bi nam eventualna pobeda dodatno poboljšala situaciju”, izjavio je Dejan Mijatović.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography