Borac Mozzart uspeo je da napravi veliki korak ka opstanku u regionalnom takmičenju. U okviru 23. kola AdmiralBet ABA lige, u prepunoj Dvorani kraj Morave, uspeo je da ubedljivo slavi protiv direktnog konkurenta, ekipe MZT Skoplje Aerodrom. Kada je istekao i poslednji sekund susreta, rezultat je glasio 105:84 (29:19; 28:16; 30:30; 18:19).

Dejan Mijatović, trener Borca Mozzart, dao je svoje viđenje susreta.

„Ovo je naša najbolja utakmica u sezoni, a došla je u savršenom trenutku. MZT kao da nam je sudbinski predodređen. Drago mi je da smo večeras bili tim. U svim pokazateljima smo bili bolji od rivala. Imali smo više skokova, bolje smo poentirali iz kontre, a naša klupa je bila efikasnija. Bili smo kao jedan u najvažnijem momentu. Od prvog do poslednjeg minuta bili smo mentalno stabilniji, iako je meč bio psihički veoma težak”, rekao je Mijatović.

Zatim, još je dodao.

,,Ostala su još tri kola u kojima ćemo definitivno rešiti svoju situaciju u ABA ligi. Okrećemo se utakmici u Splitu, koja je već u petak, a koja će biti podjednako važna za nas kao i prethodna”, smatra kormilar Borca Mozzart.

Takođe je izjavio i sledeće.

,,Ovu utakmicu bih posvetio preminulom Jovanu Ćiroviću, rođenom bratu Dejana Ćirovića, članu upravnog odbora i potpredsedniku kompanije Mozzart. To je momak koga smo svi mnogo voleli i koji je sa nama proveo prelepe košarkaške trenutke. Zbog svega što smo zajedno prošli želim da mu posvetim ovu pobedu”, završio je Dejan Mijatović.

Naredna runda mogla bi dodatno da iskristališe sliku o tome ko će se naći na pretposlednjem, odnosno poslednjem mestu na tabeli. Naime, Borac Mozzart će gostovati Splitu, a ukoliko uspe da slavi na ,,Gripama”, napravio bi možda i poslednji korak ka opstanku u takmičenju.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Lejča photography