Najbolji kada je najpotrebnije, reči su koje idealno opisuju Borac Mozzart u subotu veče. U sastavu 26. runde AdmiralBet ABA lige bio je primoran da igra protiv Budućnosti VOLI, jedne od najkvalitetnijih ekipa u takmičenju. Ali Čačani, kao mnogo puta u svojoj prebogatoj istoriji, nisu poklekli, već su junački igrali od prvog do poslednjeg trenutka. Trud se na kraju isplatio timu Dejana Mijatovića, koji je slavio skorom 85:87 (22:21; 20:21; 24:28; 19:17).

Čačanski tabor je otišao u Podgoricu sa jasnom namerom i jednim jedinim ciljem – da ide na pobedu. Drugog izbora nije imao, trijumf je bio spas. Zbog toga je čitavih 40 minuta igrao kao nikad tokom sezone. A konačno, na radost Čačana, ali i svih istinskih ljubitelja košarke, sreća je pogledala crveno-bele, koji su u novoj dramatičnoj završnici zabeležili krucijalnu pobedu. Naravno, ne treba zaboraviti ni pravdu, koja je apsolutno bila na strani Čačana!

Dejan Mijatović, šef struke Čačana, emotivno je započeo konferenciju za štampu u Podgorici.

„Biću iskren, ovo su najteži trenuci u mom životu i karijeri. Sve zajedno poživljavam sa ekipom. To je, pre svega, jer sam Čačanin, a igrao sam u Borcu i bio trener i ranije. Svi znaju da je Čačak grad košarke, a baviti se ovim sportom velika je odgovornost i obaveza“, zastao je Mijatović, a onda nastavio svoje izlaganje.

,,Došli smo u Podgoricu da ostavimo srce na parketu. Imali smo veliku obavezu i odgovornost, zbog čega posebno čestitam momcima. Već sam rekao, poslednjih 40 minuta je naše i niko ne može da nam ih oduzme. Ponosno i dostojanstveno smo igrali svih 40 minuta, jer to zaslužuje klub koji postoji 78 godina“, dodao je popularni Džoli.

Zatim je pomenuo i rivala…

,,Ovo je najvažnija pobeda za nas, naročito ako se ima u vidu da smo dovedeni pred jednog od najtežih protivnika. Budućnost je fenomenalna ekipa, koja će imati veliku ulogu u plej-ofu ABA lige. Ima izuzetan individualni kvalitet, odlične igrače na svim pozicijama“, rekao je Mijatović.

Naravno, nije mogao a da ne pomene i obaveze koje predstoje.

,,Nemamo razloga za euforiju, čeka nas baraž za opstanak u ABA ligi. Ali smo napravili prvi korak ka glavnom cilju. Znam koliko to znači mojim sugrađanima, ali i nama koji se bavimo košarkom“, završio je Dejan Mijatović.

Borac Mozzart će imati dovoljno vremena da se odmori, pripremi i sačeka baraž, u kom će se sastati sa poraženim iz okršaja Krke i Heliosa, finalista Druge ABA lige. Inače, meč između pomenutih ekipa je zakazan za nedelju 16. april, a početak za 20:30.

Tekst: Nikola Minović

Foto: Budućnost VOLI/Filip Roganović