Prvi meč 4. kola AdmiralBet ABA lige biće odigran u Splitu, gde će istoimeni domaćin ugostiti čačanski Borac Mozzart (petak, 18:00, Arena sport 1).

Tabor koji sa klupe predvodi Dejan Mijatović može da bude itekako zadovoljan svojim dosadašnjim partijama. Ligu je otvorio pobedom protiv Cibone (86:79), a zatim je slavio i na gostovanju Megi MIS (89:90). Doduše, u minuloj rundi je poražen kod kuće od Crvene zvezde Meridianbet (87:93), ali ako se uzme u obzir sve što je pokazao protiv tako silnog rivala, nema apsolutno razloga za žalost, već više za ponos.

Doduše, putuje u goste rivalu kog itekako ima razloga da se pribojava. Split je u prva tri kola zabeležio isti broj poraza, tako da će pred svojim navijačima želeti da prekine crni niz i ostvari prvi ovosezonski trijumf u regionalnom takmičenju.

Sa izrečenim je saglasan i šef struke Borca Mozzart Dejan Mijatović.

,,Split se nalazi u nezavidnoj situaciji u ovom trenutku. Ima tri poraza, dva puta je doživeo negativan skor kod kuće od Studentskog centra i Igokee, tako da su očekivanja javnosti u Splitu velika od narednog susreta“, zastao je Mijatović, a onda je nastavio.

,,Split ima kvalitet, tako da očekujem tešku utakmicu. A i mi želimo da ostvarimo još jedan trijumf, pa računam da će borba biti velika tokom svih 40 minuta. Verujem da će sitnice odlučiti pobednika“, dodao je trener Čačana.

Strateg Borca Mozzart ističe da se ekipa pripremila koliko je bila u prilici.

,,Naredna utakmica je mnogo bitna za nas, to čak ne moram previše da ističem. Nismo imali mnogo vremena za pripremu, ali smo to ipak učinili u meri u kojoj smo mogli. Prvo smo morali da se oporavimo od izuzetno naporne utakmice protiv Crvene zvezde, a onda smo se koncentrisali na Split“, rekao je Mijatović.

Međutim, u narednom susretu Čačani će biti opterećeni kadrovskim problemima.

,,Kao što je mnogima poznato, Kruz Perot-Hant još uvek nije upisao minute u ovoj sezoni, jer je u pripremnom periodu doživeo povredu ruke. Takođe,slična situacija je sa Pavlom Nikolićem, koji ima probleme sa nogom. Nakon meča sa Crvenom zvezdom Tajlan Birts je zakačio neki virus, tako da uopšte nije trenirao ovih dana. Ali će ipak biti u sastavu. A pred sam polazak razboleo se Ronaldo Segu, tako da on neće putovati u Split. Sve u svemu, možemo da računamo na samo desetoricu seniorskih košarkaša, što uopšte nije prijatna stvar“, završio je Dejan Mijatović.

Bojan Tomašević, košarkaš čačanske ekipe, nada se još jednom trijumfu, ukupno trećem u sezoni.

,,Znamo da je Split jedno od najtežih gostovanja. Protivnik se nalazi u lošoj poziciji, jer je započeo sezonu sa tri poraza. Zbog toga će biti ekstremno motivisan da ostvari prvu pobedu. S druge strane, mi smo krenuli dobro, a želimo da tako i nastavimo. Svesni smo težine ove utakmice, dobro smo se pripremali za nju, tako da očekujem da ćemo nastaviti u ritmu kao do sad. Sve u svemu, nadam se da ćemo ostvariti još jednu pobedu”, kazao je Bojan Tomašević.

Tekst: Nikola Minović/Đurđe Mečanin

Foto: Lejča photography